Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

2016: To τέλος μιας επεισοδιακής χρονιάς και η έναρξη μιας νέας εποχής για όλους

 

Photo: Pinterest

Έργο του Mike Barr

Vajayjay Monologues

Ανασκοπήσεις της χρονιάς που τελειώνει, θετικά & αρνητικά, best of whatever, απολογισμοί, προβλέψεις, ευχές. Ναι, είναι το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε και πλέον το έχουμε καταλάβει όλοι. Επαναστατήστε υπεύθυνα.

Photo: Pinterest

Έργο του Greg Gossel

 Εμένα προσωπικά αυτή την εποχή και στα πλαίσια μια ελαφρώς ρετρό διάθεσης με πιάνουν συνήθως κάτι αδιέξοδοι υπαρξιακοί προβληματισμοί, τα νεύρα μου και κυρίως μια έντονη λαχτάρα για ζωή.

Photo: Pinterest

Photo: Pinterest

Photo: Pinterest

Photo: Pinterest

Photo: Helmut Newton

Ειδικά φέτος έχω ανάγκη για περισσότερες στιγμές ανεμελιάς και χαλάρωσης. Να αφεθώ, να ηρεμήσω, να απολαύσω τις μικρές, ανεκτίμητες στιγμές, να κάνω τα εσωτερικά ρεκτιφιέ και ρεζουβάνς μου, να γεμίσω τις μπαταρίες μου, να αφιερώσω περισσότερο ποιοτικό χρόνο στους αγαπημένους μου ανθρώπους, να βγω έξω, να ξεχυθώ στους δρόμους και τα μπαρ και γενικώς να ξεφύγω από τη ρουτίνα μιας αποπνικτικής πλέον καθημερινότητας. Πειράζει;

Photo: Pinterest


Photo: Κώστας Μπαλάφας, “Η Αθήνα το 1960”

Photo: Pinterest

Illustration: Hayden Williams

 

Photo: Pinterest

Photo: Pinterest

Photo: Pinterest

Επιπλέον, όλος αυτός ο ψυχαναγκαστικός καταναλωτισμός και το σχετικό ανελέητο μάρκετινγκ των Χριστουγέννων – οι ατελείωτες λίστες, το εορταστικό νύχι-μαλλί , τα πρέπει-οπωσδήποτε-να-κάνουμε για να είμαστε σούπερ λαμπερές και γκλαμ-μπαμ για να καταπλήξουμε τα πλήθη – έχουν καταντήσει αφόρητα κουραστικά. Έλεος κουκλίτσα μου.
Get a life.

Κολάζ του Waldemar Strempler

Η αβεβαιότητα διεκδικεί την πρώτη θέση στην ατζέντα της νέας χρονιάς και η έννοια της επιβίωσης αποκτά καινούρια  σημασία στη σύγχρονη εποχή.

Έργο της Natalie Shau

Mέσα σε όλο αυτό τον ασταμάτητο καταιγισμό από πληροφορίες, δυσάρεστα γεγονότα, τρεχάματα, δουλειές, μπούρου μπούρου και μια καθημερινότητα που πολλές φορές μας ισοπεδώνει και μας ξεπερνά, οφείλουμε να ξεπριζωθούμε, να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας για να αφομοιώσουμε όσα συμβαίνουν σε μας και γύρω από εμάς και να ξαναβρούμε το κέντρο μας. Αυτό που αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τον καθένα από εμάς, ώστε να πάψουμε να ζούμε σε αυτόματο πιλότο και να αποκτήσουμε τον έλεγχο της ζωής μας.

Photo: instagram.com/wastedrita/

Φρόντισε πρωτίστως τον εαυτό σου (δεν πρόκειται να το κάνει κανένας άλλος για σένα) και έτσι θα έχεις την απαραίτητη ενέργεια για να νοιαστείς και να βοηθήσεις πραγματικά τους ανθρώπους γύρω σου.
Το ζήτημα είναι, εσύ τι ζωή θέλεις να ζήσεις;

Photo: Jessica Dance

Γάλα & Μπισκοτάκια για τον Άγιο Βασίλη

Photo: Pinterest

 

“Bubbles & Kisses” για τη νέα χρονιά

 

Photo: Pinterest

Photo: Pinterest

 

 

 

* Υστερόγραφο

Zou bisou bisou – Gillian Hills

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.