Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 

© Sarah Joncas

“Πάντοτε να θυμάμαι, ποια είναι η φύση όλων των πραγμάτων και ποια είναι η δικιά μου.” – Μάρκος Αυρήλιος

 

*AΣΦΑΛΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ*

© Street-Life.gr

«Η μόνη πραγματική ασφάλεια είναι αυτή που υπάρχει μέσα μας. Οι εξωτερικές συνθήκες είναι συχνά έξω από τον έλεγχο μας. Φροντίζετε για εκείνα που μπορείτε να ελέγχετε, αλλά μην αρχίσετε να προσπαθείτε να επανορθώσετε κάθε άδικο μόνες, χωρίς καμιά βοήθεια. Δεν μπορείτε να τα βάλετε με όλον τον κόσμο. Υπάρχουν καταστάσεις που πρέπει ν’αφήσετε στο σύμπαν να τις αναλάβει.

Η εσωτερική μας ασφάλεια μας δίνει την ελευθερία να κινούμαστε έχοντας μια αίσθηση εσωτερικής γαλήνης, πίστης και ελπίδας. Αντί να φοβάστε το μέλλον και να αναζητείτε τη σιγουριά, σκεφτείτε τις ευκαιρίες που μπορεί να σας περιμένουν.

 

© Graziano Panfili

 

Δε χρειάζεται να χάνουμε την ισορροπία μας με όσα συμβαίνουν γύρω μας. Αντίθετα, θα πρέπει να μένουμε επικεντρωμένοι σε όλα τα καλά που υπάρχουν στη ζωή μας. Η ευμάρεια σας καλλιεργείται από εσάς, σκέψη με τη σκέψη, ώρα με την ώρα. Όταν το μυαλό σας είναι προετοιμασμένο, έχετε τον έλεγχο της διάθεσης και της στάσης σας. Μη φοβάστε τη ζωή.

Ο μόνος πραγματικός τρόπος για να καλμάρετε τους φόβους σας, να αποκτήσετε πίστη και ελπίδα είναι να σκεφτείτε τις ευλογίες σας.
Να ξέρετε, τώρα και πάντοτε, πως όλα είναι καλά και ότι το «ευ ζην» είναι η φυσική σας κατάσταση.

…Δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ασφάλειας. Κοιτάζοντας όλα τα καλά που βιώνετε τώρα, μην κάνετε το λάθος να θεωρήσετε δεδομένη την καλή σας τύχη. Ζήστε τη ζωή σας ξέροντας ότι η γαλήνη του μυαλού, η αρμονία, η ισορροπία και η αγάπη είναι η μόνη πραγματική σας ασφάλεια.

 

© Eric Bowman

…Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε να παράγετε αυτή την εσωτερική ηρεμία μένοντας απολύτως επικεντρωμένες στον εσωτερικό σας κόσμο, στην κάθε σκέψη, συναίσθημα και αίσθηση σας, θα αρχίσετε να νιώθετε ασφαλείς. Μην περιμένετε όμως τα πράγματα να γίνουν μόνα τους. Ασκηθείτε στον διαλογισμό κάθε ημέρα της ζωής σας· κάντε τον καθημερινή συνήθεια, ώστε αυτή η ισχυρή εσωτερική δύναμη να είναι εκεί για να σας βοηθήσει να παραμείνετε γαλήνιες στις καταιγίδες που σας επιφυλάσσει η ζωή.
Όταν ατενίζουμε τη ζωή από το ανώτατο συνειδητό επίπεδο, είμαστε πιο ικανοί να δούμε τα πράγματα συνολικά.

 

© Thomas Saliot

…Το τι συμβαίνει γύρω σας δεν είναι πιο σημαντικό από ό,τι συμβαίνει εντός σας. Εσείς έχετε το κλειδί για να ανοίξετε την πόρτα αυτού του πιο ιερού, ασφαλούς τόπου. Ξεκλειδώστε την πόρτα. Είστε ασφαλείς και ελεύθερες.»

(Αποσπάσματα από το βιβλίο «Όλα όσα θέλω να γνωρίζουν οι κόρες μου – Ένα μικρό βιβλίο για τα μεγάλα θέματα της ζωής» της Alexandra Stoddard – μετάφραση: Σταύρος Τούσας, εκδόσεις Φυτράκη)

 

© Juniper Briggs

 

“Ελευθερία είναι η δυνατότητα του ανθρώπου να πάρει ο ίδιος στα χέρια του τη δική του εξέλιξη. Είναι η δυνατότητα να πλάσουμε τον εαυτό μας.” – Rollo May

 

*Υστερόγραφο

“Lovely Day” – Bill Withers

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.