Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 

What’s New Pussycats…?

(Illustration: Greg Guillemin)


(Illustration: Greg Guillemin)

(Illustration: Fucci)

 

The January Blues

 

 

Η Βαρυχειμωνιά Συνεχίζεται…

(Φωτογραφία: Marietta Varga)

(Φωτογραφία: Street-Life.gr)

 

Ευκαιρία για Cocooning!

Οι Δανοί, λαός συνηθισμένος στις χαμηλές θερμοκρασίες, το ονομάζουν Hygge, μια τάση που έχει γίνει πολύ δημοφιλής τώρα τελευταία και σίγουρα αποτελεί μια εξαιρετική λύση για την αντιμετώπιση της μελαγχολίας του χειμώνα.
Hygge είναι η τέχνη του να δημιουργείς, μέσα από απλές καθημερινές λειτουργίες, την αίσθηση της άνεσης, χαλάρωσης, ασφάλειας, χαράς, ικανοποίησης και οικειότητας στο χώρο σου – σε σχέση με τον εαυτό σου, τους φίλους σου και το περιβάλλον όπου βρίσκεσαι.
Βοηθάει στο να αντιμετωπίσουμε δημιουργικά το κρύο, το σκοτάδι, την κλεισούρα και την αναπόφευκτη βαρεμάρα που συνοδεύει αυτό το κλίμα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ολιστική διάθεση, η οποία προκύπτει μέσα από τη αβίαστη δημιουργία μια ζεστής ατμόσφαιρας μέσω μικρών, απλών τελετουργιών που εξυψώνουν την καθημερινότητα (π.χ. άναμμα κεριών, διάβασμα δίπλα στο τζάκι,  ένα ποτήρι κρασί ή φαγητό με φίλους, φροντίδα του σπιτιού, φρέσκα λουλούδια κλπ.), εστιάζοντας στην απόλαυση της κάθε στιγμής και στην ικανοποίηση των αισθήσεων. Η ικανότητα δηλαδή να είμαστε παρόντες και συνειδητοί σε κάθε στιγμή της ζωής μας, ανεξαρτήτως καιρού.

(Φωτογραφία: Pinterest)

(Φωτογραφία: Pinterest)

(Φωτογραφία: inspirationsdeco.blogspot.com)

(Φωτογραφία: Pinterest)

(Φωτογραφία: Pinterest)

(The little book of Hygge, από τον Meik Wiking, εκδ. Penguin UK )

 

 

Eye Candy:  Coffee Table Εκδόσεις

 

 

 

Street-Culture

28 Iανουαρίου: O Eορτασμός της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς

Η χρονιά του Κόκκορα!

(Illustration: Roger Excoffon)

H Κινέζικη Πρωτοχρονιά ξεκινάει σε διαφορετική ημερομηνία κάθε χρόνο, μεταξύ 21 Ιανουαρίου – 20 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το κινέζικο ηλιακό ημερολόγιο. Κάθε έτος σχετίζεται με ένα από τα κινέζικα ζώδια. Ονομάζεται και “Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ“, διότι σηματοδοτεί το τέλος του πιο κρύου μέρους του χειμώνα, με τους Κινέζους να αναμένουν με ανυπομονησία την έναρξη της άνοιξης. Γιορτάζεται από το 1/5 του πληθυσμού παγκοσμίως και οι εορτασμοί περιλαμβάνουν πυροτεχνήματα, δράκους, στολισμούς με φαναράκια σε δρόμους και σπίτια – με το κόκκινο χρώμα, που συμβολίζει την τύχη, να πρωταγωνιστεί, παρελάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις και φυσικά σπέσιαλ εδέσματα.

(Φωτογραφία: Pinterest)

(Φωτογραφία: Pinterest)

(Illustration: Lee Xin Li)

(Φωτογραφία: houseofroyalvelvet.com)

 

 

*Υστερόγραφο

Siboney – Connie Francis

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.