Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

© Street-Life.gr

 

© Street-Life.gr

 

 

*ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ*

 

«”Ώστε είναι ικανός κάποιος να κατατροπώνει τους αντιπάλους του, αλλά αυτό δεν τον κάνει πιο προσηλωμένο στην κοινωνία, πιο ταπεινό ή καλύτερα προετοιμασμένο για οποιαδήποτε συνθήκη ή πιο επιεική στα λάθη των συνανθρώπων του από άλλους”.
– Μάρκος Αυρήλιος. Τα εις εαυτόν. Ζ’52

 

© Brad Holland

 

Η αυτοβελτίωση είναι ένας ευγενής σκοπός. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία. Αλλά και σε αυτούς που το κάνουν, η διαδικασία μπορεί να διαφθαρεί από τη ματαιοδοξία και την επιφανειακότητα.

Θέλετε γραμμωμένους κοιλιακούς σαν πρόκληση στον εαυτό σας και δυσεπίτευκτο στόχο; Ή μήπως για να εντυπωσιάζετε στην παραλία; Τρέχετε στον μαραθώνιο για να δοκιμάσετε τα όρια σας ή για να ξεφύγετε από τις σκοτούρες στο σπίτι σας;

 

© Sally Kindberg

Η θέληση μας δεν πρέπει να κατευθύνεται στο να γίνουμε αυτός που είναι σε τέλεια φυσική κατάσταση ή ξέρει του κόσμου τις ξένες γλώσσες, αλλά δεν έχει ένα λεπτό για να επικοινωνήσει με άνθρωπο.

Τι νόημα έχει να κερδίζουμε σε αγωνίσματα, αλλά να χάνουμε στην προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι σύζυγοι, καλύτερες μανάδες, καλύτεροι γιοι και κόρες;

 

© Fernando Botero

Ας μην μπερδεύουμε το να γίνουμε καλύτεροι σε διάφορα, με το να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Το ένα είναι πολύ μεγαλύτερη προτεραιότητα από το άλλο.»

 

(Απόσπασμα από το βιβλίο “Άδραξε τον χρόνο – Μικρές σοφίες της καθημερινότητας” των Ryan Holiday & Stephen Hanselman – μετάφραση Χριστιάννα Σακελλαροπούλου, εκδόσεις Πεδίο)

 

© Thomas Saliot

 

“Η ψυχανάλυση είναι μια θεραπεία εναντίον της άγνοιας. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα επάνω στη βλακεία.”
– Jacques Lacan

 

 

*Υστερόγραφο

“No Hay Problema” – Pink Martini

Leave a Reply

Your email address will not be published.