Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

Το Street-Life.gr γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια

(Illustration: Flora Fricker)

Το Street-Life.gr ξεκίνησε την πορεία του πριν από ένα χρόνο, στις αρχές Απριλίου του 2016.  Μεσολάβησαν διάφορα θεματάκια μέχρι να βγει στον “αέρα” στην παρούσα μορφή. Ατελείωτες σκέψεις, ιδέες και πολλά “οδοφράγματα”, προσωπικής φύσεως κυρίως, όμως ο στόχος παρέμενε πάντα ξεκάθαρος και σαφής, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν περιορισμένα μέσα για την επίτευξη του.

(Photo: Pinterest)

(Photo: Frosted Moms) 

(Έργο του Thomas Robson)

Στόχος ήταν η δημιουργία ενός διαδικτυακού τόπου για ρεαλιστικά αισιόδοξους ανθρώπους που αναζητούν έμπνευση και γνώση από παντού για να ξεκλειδώσουν τη δημιουργικότητα τους, με την ευρεία έννοια του όρου, και κυρίως να απαλλαγούν από τα στερεότυπα και τις αγκυλώσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής, που εμμέσως μας επιβάλλονται μέσα από τα άπειρα ερεθίσματα που δεχόμαστε συνεχώς.

(Illustration: Steve Cutts)

(Illustration: John Atkinson)

(Photo: Miguel Marquez)

(Photo: Pinterest)

Μια μικρή συμμορία σκεπτόμενων ανθρώπων που τολμούν να “ξεπριζωθούν” από την κυρίαρχη ιδεολογία σε κάθε τομέα και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο. Μια συμμορία που φροντίζει να διαβάζει τα “ψιλά γράμματα” και αντιστέκεται στη γενικευμένη μιζέρια, τη χειραγώγηση και την αποχαύνωση των μαζών. Οι αφανείς μαχητές της καθημερινότητας που φιλοδοξούν, παρά τις αντιξοότητες, να ορίσουν και να θωρακίσουν την ατομικότητα τους με το δικό τους τρόπο και να πάρουν πίσω τη δύναμη που έχουν εκχωρήσει άθελα τους στον οποιοδήποτε.

(Illustration: Fucci)

(Έργο του Eric Yanker)

Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε όλο τον κόσμο από τη μια στιγμή στην άλλη, όμως με θέληση και τη σκέψη μας πάντα σε εγρήγορση μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας και να απαλλαγούμε από τα βαρίδια που μας καθηλώνουν στην αδράνεια.

 

(Έργο της Jenny Holzer)

 

(Photo: Pinterest)

Συμβαίνει σε όλους μας ανεξαρτήτως ηλικίας. Περίοδοι στη ζωή μας όπου αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι σε μια ρουτίνα, ή σε προβληματικά μοτίβα συμπεριφοράς, η ενέργεια και η δημιουργικότητα μας στο ναδίρ, ψυχοσωματική ή πνευματική κόπωση. Επαγγελματικά αδιέξοδα, φοβίες, έλλειψη στόχων, τέλμα, απουσία προοπτικής και προσωρινή αδυναμία να ανακάμψουμε ενεργειακά ώστε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος.

(Photo: Sanja Marusic)

(Έργο του Mark Heine)

(Photo: Mario Pucic)

Τι κάνουν άραγε οι top-performers (ανεξαρτήτως μόρφωσης και εισοδήματος) της επαγγελματικής αρένας και της ζωής εν γένει σε τέτοιες περιπτώσεις;

(Έργο του Marvin E. Newman)

Πολύ απλά, δεν παραιτούνται από τους στόχους και τον προσανατολισμό τους. Ακόμα και στις περιόδους που αισθάνονται ντεφορμέ ή πορεύονται σε ομιχλώδες τοπίο αναζητούν τρόπους, λύσεις και κόλπα ώστε να μην χάσουν τον προσανατολισμό τους. Το μυστικό τους είναι ότι διαπνέονται από μια νοοτροπία μάθησης και ανάπτυξης σε όλη τους τη ζωή. Δεν σταματούν να εξελίσσονται σε επαγγελματικό και ατομικό επίπεδο και κυρίως να αποκτούν με κάθε τρόπο νέες γνώσεις και δεξιότητες, οι οποίες θα τους προσφέρουν την απαραίτητη βοήθεια και διαύγεια στις κρίσιμες ή αδύναμες στιγμές τους.

(Photo: rocknrollrunstheworld.tumblr.com)

(Νeon Lights – Oliver Gal Artist Co)

(Photo: Pinterest)

Ο δρόμος δεν είναι πάντοτε βατός. Υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα, παρακάμψεις και κακοτράχαλα μονοπάτια στην πορεία για την προσωπική ολοκλήρωση. Η έμπνευση όμως και το φως μπορεί να κρύβονται στα πιο απίθανα μέρη.

(Photo: Niaz Uddin)

 

 

Το Street-Life.gr, άλλοτε με γκάζια κι άλλοτε με πιο αργούς ρυθμούς, πάντα όμως συνεπές στις αξίες του, επιχειρεί να απλοποιήσει αυτή τη διαδικασία και να μοιραστεί “συνταγές”, καινοτόμες ιδέες, έμπνευση και ενδυνάμωση ώστε ο καθένας από εμάς να καταφέρει να συνθέσει το δικό του “πιάτο”, στα δικά του μέτρα και πρότυπα, ανοίγοντας παράλληλα το διάλογο, μέσα από μια νέα οπτική, για θέματα που μας αφορούν. Αν όχι τώρα, τότε πότε;

 

(Έργο του Robin F. Williams)

 

(Έργο του Seth Armstrong)

Αυτό το εγχείρημα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη σταθερή υποστήριξη που προσφέρετε όλοι εσείς οι συναγωνιστές, η γλυκιά συμμορία του Street-Life.gr – οικογένεια, φίλοι, επισκέπτες – ο καθένας με το δικό σας ξεχωριστό τρόπο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας!

Τίνα

(Photo: studiodiy.com)

(Πηγή: giphy.com)

 

(Photo: Pinterest)

Το Μανιφέστο του Street-Life.gr

 

*Υστερόγραφο

Streetlife – Randy Crawford

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.