Το Street-Life.gr συγκέντρωσε για λογαριασμό των πολυάσχολων αναγνωστών του μερικές από τις πιο αξιόλογες και ενδιαφέρουσες αναλύσεις, απόψεις και συνεντεύξεις από την επικαιρότητα κατά το μήνα Μάρτιο του 2017, έτσι όπως εμφανίστηκαν στα ελληνικά και ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Edito 607: Σε λίγο δεν θα έχει και πολλή σημασία το «θέατρο των μνημονίων» που παίζεται τόσα χρόνια – Aπό τον Φώτη Γεωργελέ | ATHENS VOICE

Και πράγματι, για μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος, το οποίο βρίσκεται οριζόντια σε όλα τα κόμματα, η προτεραιότητα ήταν ίδια: Να διασώσουν το ίδιο, αντιπαραγωγικό σύστημα έστω και σε χαμηλότερο επίπεδο. Έστω και φτωχότερο. Αρνούνταν τη συναίνεση στις μεταρρυθμίσεις και τη ζητάνε τώρα στους φόρους. Θα συνεχίζουν έτσι μέχρι να μη μείνει ούτε ένα ευρώ καταθέσεων των πολιτών στις τράπεζες, μέχρι να αποποιούνται όλοι την κληρονομιά ακινήτων γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, μέχρι να διαλυθεί τελείως ο ιδιωτικός τομέας.
Το καταφέρνουν γιατί ο κυρίαρχος λόγος που εκπέμπεται από παντού μιλάει συνεχώς παραπλανητικά για δόσεις, ποσοτικές χαλαρώσεις, χρέη, τόκους, μάχες με τους ξένους.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.athensvoice.gr/politiki/edito-607


 

Γιατί απογοήτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ και γιατί οι αριστεριστές είναι μέρος της κρίσης – Aπό τον Θοδωρή Αντωνόπουλο | LIFO

Ο συγγραφέας, αρθρογράφος και πρώην πανεπιστημιακός Γιώργος Οικονόμου εξηγεί γιατί μόνο από κοινωνικά κινήματα βάσης μπορεί να προκύψει ουσιαστική πολιτική παρέμβαση…
“Eάν το ερώτημα τίθεται ως επιλογή μεταξύ της επιστροφής σε μια πρότερη, δήθεν ιδανική κατάσταση (η οποία, βέβαια, ήτανε απλώς μια «φούσκα») και της στροφής σε μια ριζοσπαστικότερη κατεύθυνση, η δική μου απάντηση είναι η δεύτερη: να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε ριζικά τα πράγματα, εφαρμόζοντας βαθιές ριζοσπαστικές τομές, σε δημοκρατικό, πάντοτε, πλαίσιο. Αυτό, βέβαια, δεν γίνεται με την κυνική απαξίωση της πολιτικής, την παραίτηση ή την παθητική υποταγή, αλλά μέσα από την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας, με όρους αυτονομίας και αυτοδιαχείρισης στη λήψη αποφάσεων, τη θέσπιση νόμων και θεσμών, τον έλεγχο της εξουσίας, τη δημιουργία δικαιικού συστήματος.”

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.lifo.gr/articles/book_articles/136455


 

«Δεν θέλω να ερεθίσω τα πνεύματα» – Από την Σώτη Τριανταφύλλου | ΑΤΗΕΝS VOICE

Το έγκλημα του κομφορμιστή που ακολουθεί τους φασίστες επειδή θέλει την ησυχία του…
Οι πολίτες θέλουν να περνούν τις γέφυρες του Τάμεση χωρίς κίνδυνο να τους μαχαιρώσει κάποιος παράφρων ισλαμιστής – αλλά, εκτός από αυτό που ακούγεται στοιχειώδες, θέλουν να ζουν στην Ευρώπη των ευρωπαϊκών αξιών για τις οποίες αγωνίστηκαν. Κανείς δεν τις χάρισε αυτές τις αξίες που οδήγησαν στην καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο. Η αριστερά, προσκολλημένη στη μαρξιστική ανάλυση, χρησιμοποιεί την οικονομία ως βασικό εργαλείο και σημείο αναφοράς· δεν κατανοεί την ποιότητα ζωής με όρους του 21ου αιώνα. Γι’ αυτό, ένα μεγάλο μέρος της συμμετέχει σε συνωμοσία σιωπής· αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα θρησκευτικά και πολιτισμικά προβλήματα ανεξάρτητα από τα οικονομικά, άρα να ερμηνεύσει τι μας συμβαίνει. Η δε ευρωπαϊκή κεντροδεξιά έχει αρχίσει να μιλάει, κομπιάζοντας και ξεροκαταπίνοντας, για όσα είχε αποσιωπήσει και κουκουλώσει.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.athensvoice.gr/politiki/den-thelo-na-erethiso-ta-pneymata


 

Η ελληνική εξαίρεση – Από τον Κώστα Βεργόπουλο | HUFFPOST GREECE

Κατά την «περίοδο προσαρμογής», 2009-2016, το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 28%, από 242 δισ. σε 175, στην Κύπρο μόλις κατά 0,98%, από 18,4 δισ. σε 18, ενώ αυξήθηκε στην Ισπανία κατά 4%, από 1079 δισ. σε 1120 και στην Ιρλανδία κατά 22,4%, από 187 δισ. σε 229.
Η διατήρηση της εσωτερικής βάσης της οικονομίας επιτρέπει σήμερα την επανεκκίνηση στις ομοιοπαθείς χώρες. Στην Ελλάδα, η οικονομία καταστράφηκε όχι λόγω της αρχικής υπερχρέωσης, αλλά λόγω της πρωτοφανούς βιαιότητος των προγραμμάτων δημοσιονομικής εξισορρόπησης και προσαρμογής που αφαίμαξαν και αφάνισαν την εσωτερική αγορά, με συνέπεια την παρατεινόμενη μέχρι σήμερα και για το ορατό μέλλον καταλυτική αδυναμία επανεκκίνησης.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.huffingtonpost.gr/kostas-vergopoulos/-_10873_b_15678650.html?ir=Greece


 

Η δίκη της Χρυσής Αυγής μέχρι τώρα κι όσα αποκαλύπτει ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης – Aπό τον Θοδωρή Αντωνόπουλο | LIFO

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την έναρξη της δίκης της Χ.Α, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος της Πολιτικής Αγωγής και της πρωτοβουλίας Jail Golden Dawn μας βοηθά να σχηματίσουμε μια συνοπτική εικόνα, υπογραμμίζοντας ότι ο αντιναζιστικός αγώνας οφείλει να διεξάγεται καθημερινά, εντός κι εκτός δικαστηρίου.

“Οι διωκτικές και οι δικαστικές αρχές δώσανε επί χρόνια καθεστώς ασυλίας στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που το έχει ήδη γράψει η ιστορία. Το πολιτικό σύστημα από την πλευρά του έχει το δικό του μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Τόσο για την ανοιχτή συνεργασία του Μαξίμου με τη Χρυσή Αυγή κατά τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης, με το αίσχος Μπαλτάκου. Όσο και για την ανοχή που επιδεικνύει η σημερινή κυβέρνηση στο ναζιστικό μόρφωμα, με πρωτοβουλίες όπως οι κοινές εμφανίσεις κυβερνητικών βουλευτών με τους ναζί υπόδικους στο Καστελόριζο ή οι δηλώσεις Παρασκευόπουλου για “εκδημοκρατισμό”.
…Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα αντισυστημικό κόμμα. Χρησιμοποιεί μια αντισυστημική ρητορεία για να ψαρέψει ψηφοφόρους. Αλλά η ύπαρξη και η δράση της βασίζεται στις πλάτες κρατικών μηχανισμών και φορέων οικονομικής και πολιτικής ισχύος.”

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.lifo.gr/articles/greece_articles/135951


 

Ο Άνθιμος που παρεκτρέπεται και η Πολιτεία που αδιαφορεί – Από τον Δημήτρη Χριστόπουλο | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Το ότι κάποιοι ιεράρχες ανήκουν στην Ακρα Δεξιά είναι πρόβλημα της Εκκλησίας που το ανέχεται. Το πρόβλημα της Πολιτείας είναι όταν χρησιμοποιούν τη δημόσια εξουσία τους για να προπαγανδίσουν θέσεις που ωθούν στη βία, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό. Το πρόβλημα της κοινωνίας είναι όλα αυτά μαζί.
Το πιο ανησυχητικό επί του προκειμένου λοιπόν δεν είναι μόνο η συμπεριφορά του ιεράρχη, αλλά η θέση του ως εκ των ιθυνόντων μιας Εκκλησίας που δεν είναι ιδιωτική υπόθεση των πιστών της, αλλά κρατική υπόθεση της Ελλάδας. Και αυτά τα δύο δεν μπορούν να διαχωριστούν καθώς συναντιούνται στο πρόσωπό του.
Για να μπορεί ο (εκάστοτε) Ανθιμος να εκφράζει δημοσίως τη συμπαράστασή του, με την ελευθερία που αρμόζει στον καθένα μας, στους χρυσαυγίτες, δεν μπορεί να είναι κρατικός λειτουργός.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.efsyn.gr/arthro/o-anthimos-poy-parektrepetai-kai-i-politeia-poy-adiaforei


 

Στο πλευρό μιας «εγκληματικής οργάνωσης» – Aπό τον Θάνο Καμήλαλη | ΤHE PRESS PROJECT

Tη Δευτέρα, 13 Μαρτίου, ξεκινάει η «Δίκη των Σκουριών», με 21 κατηγορουμένους, μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική. Μια ολόκληρη κοινωνία, περίπου 450 διωκόμενοι, θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις δεκάδες δίκες που εκκρεμούν. Το αδίκημα τους; Αμφισβήτησαν την άποψη ότι «η σιωπή είναι χρυσός»…
Οι κατηγορούμενοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα βαρύτατο, αλλά παράλογο, κατηγορητήριο. Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών, είναι μερικά από τα αδικήματα που καταγράφονται στο σχετικό βούλευμα. Για το αν το βούλευμα του εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και όχι «ρεπορτάζ» μεγάλων ΜΜΕ και ανακοινώσεις της «Ελληνικός Χρυσός», αξίζει να αναφερθούν συνοπτικά μερικά από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του, όπως τα καταγράφει ένας από τους κατοίκους της περιοχής…

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://www.thepressproject.gr/article/108648/Sto-pleuro-mias-egklimatikis-organosis


 

Οι κρυφές σχέσεις των Ελλήνων γιατρών με τη φαρμακοβιομηχανία – Από τον Τάσο Τέλλογλου | INSIDE STORY

Είναι γεγονός πως οι εταιρείες φαρμάκων είναι οι μοναδικές που μπορούν να εκπαιδεύσουν τους γιατρούς στη χρήση των προϊόντων τους, και το κάνουν δίνοντας εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο σε συνέδρια. Επειδή όμως αυτή η σχέση μπορεί να πάρει τον λάθος δρόμο, όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν λάβει τα μέτρα τους. Η μοναδική που αντιστέκεται είναι η Ελλάδα.
…Πρέπει, όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη, να αποκαλύπτουν οι επαγγελματίες της υγείας ποιες φαρμακοβιομηχανίες τους πληρώνουν για να συμμετέχουν σε συνέδρια;

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://insidestory.gr/article/kryfes-sheseis-ellinon-farmakoviomihanias?token=SZ0086YNF3&utm_source=insideStory&utm_campaign=02afa3b92d-unsubscribed20170331&utm_medium=email&utm_term=0_52e9cf69f7-02afa3b92d-125885477&ct=t(unsubscribed_Newsletter_31_3_2017)


 

Μια Πόρσε έχει πολλές αναγνώσεις – Από τον Φώτη Γεωργελέ | ATHENS VOICE

Τι είδος ανθρώπου είναι αυτό που δημιουργείται, το οποίο δεν παίρνει το χρόνο του για να αντιδράσει, το οποίο στο ίδιο περιορισμένο χρονικό όριο νομίζει ότι μπορεί να μάθει, να ξαφνιαστεί, να σοκαριστεί, να λυπηθεί και να αναλύσει ταυτόχρονα;
…Στην ενημέρωση ως επάγγελμα, όλοι έχουμε ακούσει τη φράση αυτή από κάποιον μεγαλύτερο: Όχι την «πρώτη σκέψη του συντάκτη». Όχι δηλαδή την αδούλευτη σκέψη, το πρώτο πράγμα που σου περνάει από το μυαλό. Όχι άλλες κοινοτοπίες. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένας ωκεανός της κοινοτοπίας. Δεν υπάρχει κανένας φραγμός, κανένας διακόπτης μεταξύ της πρώτης σκέψης και του post. Η ανάγκη να είσαι παρών επιβάλλει την άμεση ανταπόκριση. Η ταχύτητα σπανίως επιτρέπει ολοκληρωμένη, βαθύτερη σκέψη. Η κοινοτοπία, τι κακό πράγμα η ταχύτητα, συναγωνίζεται την αυτοαναφορικότητα…

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.athensvoice.gr/politiki/mia-porse-ehei-polles-anagnoseis


 

«Εισβολή» της CIA σε κινητά, τηλεοράσεις και μυστική βάση στη Φρανκφούρτη αποκαλύπτει το Wikileaks | THE PRESS PROJECT

Τις μεθόδους και τους τρόπους με τους οποίους η CIA εισβάλλει σε κινητά τηλέφωνα, έξυπνες τηλεοράσεις αλλά και σε απόρρητα έγγραφα χωρών εντός της ζώνης Σένγκεν αποκαλύπτει το Wikileaks, που έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο κομμάτι της διαρροής «Vault 7», χαρακτηρίζοντας την τη «μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων της CIA στην ιστορία». Τα έγγραφα αποκαλύπτουν, μεταξύ άλλων, ότι το αμερικανικό προξενείο της Φρανκφούρτης χρησιμοποιείται ως μυστική βάση χάκερ της CIA.
…Μέχρι το τέλος του 2016 η υπηρεσία των χάκερς της CIA (που επίσημα υπάγεται στο Center for Cyber Intelligence – CCI) είχε στην διάθεσή της περισσότερους από 5.000 αναλυτές και είχε παράγει περισσότερα από 100 συστήματα hacking (δούρειους ίππους, ιούς, ιούς που μεταδίδονται μέσω email κ.λπ.) Ως ένδειξη του έργου των χάκερ αξίζει να σημειωθεί ότι οι γραμμές κώδικα που παράχθηκαν είναι περισσότερες από αυτές που χρησιμοποιεί το Facebook για να λειτουργήσει. Στην πραγματικότητα η CIA δημιούργησε «τη δική της NSA» που είχε ακόμα λιγότερες υποχρεώσεις λογοδοσίας και καμία υποχρέωση δημόσιας απάντησης.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://www.thepressproject.gr/article/108444/Eisboli-tis-CIA-se-kinita-tileoraseis-kai-mustiki-basi-sti-Franfourti-apokaluptei-to-Wikileaks


 

Τουρκία: Όταν ο Ισλαμοφασισμός συναντά την ευρωπαϊκή Ακροδεξιά – Από το Νίκο Γεωργιάδη | ATHENS VOICE

Η επέκταση της επιρροής αυτού του ιδεολογικού μορφώματος στην Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν συμπίπτει χρονικά με την επέκταση της επιρροής του ευρωπαϊκού εθνικολαϊκισμού σε ευρωπαϊκές χώρες αλλά και πέραν του Ατλαντικού. Η δυναμική αυτή επέβαλε το Brexit υπερβαίνοντας κάθε σώφρονα οικονομική ανάλυση. Σε αυτή τη δυναμική βασίζεται η ισχυροποίηση της γαλλικής Ακροδεξιάς η οποία ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος συγκροτεί ήδη έναν από τους πολιτικούς πυλώνες της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας με μέση πολιτική επιρροή της τάξης του 30%. Αυτή η δυναμική επέτρεψε στον Ολλανδό Βίλντερς να κυριαρχεί ιδεολογικά κατά την προεκλογική περίοδο στην Ολλανδία και να επιβάλλει στην Κεντροδεξιά του Ρούτε την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την Τουρκία παραμονές βουλευτικών εκλογών.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.athensvoice.gr/politiki/toyrkia-otan-o-islamofasismos-synanta-tin-eyropaiki


 

Το φαινόμενο της πεταλούδας και το Δημοψήφισμα στην Τουρκία – Από τον Χρήστο Λουτράδη | HUFFPOST GREECE

Το ερώτημα για το που το πάει ο Ερντογάν αποτελεί ίσως το σημαντικότερο και πιο δύσκολο ερώτημα στο τομέα των διεθνών σχέσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα. Με αφορμή την κλιμάκωση στις ολλανδο-τουρκικές σχέσεις είναι φανερό ότι παρακαλουθούμε σε ζωντανή μετάδοση τη σταδιακή μετατροπή του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, σε μοναδικό πολιτικό άρχοντα της γειτονικής μας χώρας. Η μετάλλαξη του πολιτεύματος από δημοκρατία σε μια «ενός ανδρός ψευτο-δημοκρατία» με ισλαμό-εθνικιστικά χαρακτηριστικά αποτελεί τη σημαντικότερη γεωστρατηγική αλλαγή που θα έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα όχι μόνο στο άμεσο μέλλον, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Το δημοψήφισμα του Απριλίου αποτελεί την τελευταία πράξη του δράματος που θα καταργήσει κάθε έννοια δημοκρατικής και κοινωνικής νομιμοποίησης του τουρκικού Κράτους.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.huffingtonpost.gr/christos-loutradis/-_10616_b_15342054.html?utm_hp_ref=greece


 

Οι εκατοντάδες ανύπαρκτοι πρόσφυγες που σιτίζουν οι εταιρείες catering – Από τον Σταύρο Μαλιχούδη | INSIDE STORY

Έκτακτες συνθήκες, χιλιάδες άνθρωποι με ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν άμεσα, άφθονα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ιδανική συνταγή για κατασπατάληση. Έναν από τους τρόπους με τους οποίους τα χρήματα για τους πρόσφυγες “κάνουν φτερά” αποκαλύπτει σήμερα το inside story, σε ένα ρεπορτάζ για τα νούμερα, που απλά δεν βγαίνουν.
…Κορυφαίος αξιωματούχος δήλωσε πρόσφατα σε δημοσιογράφο πως, στη διαχείριση του προσφυγικού, «τα 70 από κάθε 100 δολάρια που έχουν ξοδευτεί, έχουν σπαταληθεί».

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://insidestory.gr/article/anyparktoi-prosfyges-etaireies-catering?token=NOG54I3990&utm_source=insideStory&utm_campaign=0ff80f84f0-unsubscribed20170325&utm_medium=email&utm_term=0_52e9cf69f7-0ff80f84f0-125885477&ct=t(unsubscribed_Newsletter_25_3_2017)


 

Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»… – Aπό το Νίκο Μπογιόπουλο | ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Οι χειροκροτητές της θηριωδίας των χιλιάδων νεκρών, των «παράπλευρων απωλειών», των ΝΑΤΟικών «λαθών», των εκτελέσεων αμάχων, του βομβαρδισμού νοσοκομείων, σχολείων, ΜΜΕ και νεκροταφείων (!), αυτοί που κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους το Διεθνές Δίκαιο, υποστήριζαν τότε ότι τα αμερικανικά «Στελθ» αποτελούσαν προάγγελο της «δημοκρατίας» και της «ειρήνης» στα Βαλκάνια και τον κόσμο.
Η αλήθεια είναι ότι εκείνος ο πόλεμος, που έγινε με πρόσχημα τα «δικαιώματα των μειονοτήτων», εξελίχτηκε σε «προληπτικό πόλεμο» στο Αφγανιστάν και μετεξελίχτηκε σε «ανθρωπιστικό πόλεμο» στο Ιράκ. Μετά ακολούθησαν από Λιβύη μέχρι Συρία.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.imerodromos.gr/tin-elegan-giougkoslavia/


 

Κυβέρνηση και Ντάισελμπλουμ συμφωνούν σε… μνημόνιο διαρκείας – Από τον Θάνο Καμήλαλη | THE PRESS PROJECT

Κεντρικό θέμα στην ειδησεογραφία της ημέρας έχει η «κόντρα» της κυβέρνησης με τον πρόεδρο του Eurogroup για τα αντίμετρα, δηλαδή τα θετικά προληπτικά μέτρα, που θα εφαρμοστούν (αν εφαρμοστούν) από το 2019. Στην πραγματικότητα οι δύο πλευρές λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα, απλά με διαφορετική διατύπωση η καθεμία. Τη διατήρηση του μνημονιακού καθεστώτος, με τους υψηλούς στόχους λιτότητας και τις πολύ περιορισμένες δυνατότητες παρέκκλισης, ακόμα και μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου, το 2018.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://www.thepressproject.gr/article/108712/Kubernisi-kai-Ntaiselmploum-sumfonoun-se-mnimonio-diarkeias


 

Το όραμα της μπανανόφλουδας – Από το Νίκο Άγουρο | HUFFPOST GREECE

Ρίχνοντας μια ματιά στους δείκτες και τις μεταβλητές του Bloomberg που υπολογίζουν το παγκόσμιο ρίσκο, σοκάρει το ποσοστό 23% της ανεργίας στην Ελλάδα, η οποία καταλαμβάνει την δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη μετά το 26% της Νότιας Αφρικής.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.huffingtonpost.gr/nikos-agouros/-_10611_b_15335222.html?utm_hp_ref=greece


 

Πίσω από τη βιτρίνα των H&M – Από την Τζένη Τσιροπούλου | THE PRESS PROJECT

«Η H&M παίζει το χαρτί της ΄εταιρείας-οικογένειας΄, που θέλει τους εργαζομένους της ΄κουλ΄, χωρίς στολές εργασίας και μακιγιάζ. Πόσο κουλ είναι, όμως, το να απαγορεύεται να κάτσεις έστω και δυο λεπτά στο 8ωρο σου ακόμα κι αν είσαι έγκυος ή να σου φέρνουν μια νέα σύμβαση εργασίας που καταστρατηγεί όλα τα κεκτημένα δικαιώματα, ανοίγοντας το δρόμο για απολύσεις χωρίς αποζημίωση;» Μετά από μια ανώνυμη καταγγελία εργαζομένης στο διαδίκτυο που έφερε στο φως τον τρέχοντα «εκβιασμό» που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των H&M, τo TPP συνάντησε δύο από αυτούς, μίλησε με τον δικηγόρο που εξετάζει τη νέα σύμβαση και δημοσιεύει ολόκληρη την αμφιλεγόμενη «τροποποιητική σύμβαση εργασίας».

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://www.thepressproject.gr/article/108816/Piso-apo-ti-bitrina-ton-HM-Oli-i-tropopoiitiki-sumbasi-ergasias


 

Η ξεφτιλισμένη ΕΡΤ και ποιοι την ξεφτίλισαν – Aπό την Πωλίν Κόκλα | LIFO

Eπί 2 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υστερικά στελεχώνουν την ΕΡΤ με τα δικά τους παιδιά και την έχουν μεθοδικότατα καταστήσει ένα κορεατικό γραφείο προπαγάνδας, πρωτοφανούς χαμέρπειας. Πάντα ήταν η ΕΡΤ ένας πλόκαμος του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα – ποτέ όμως τόσο έκδηλα, τόσο ανενδοίαστα και κυρίως τόσο λιγούρικα.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.lifo.gr/articles/media_articles/135726


 

Τα ξεχασμένα παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία – Από την Αγγελική Κουγιάννου | HUFFPOST GREECE

Η έρευνα, που δημοσιεύει σήμερα η HuffPost Greece, καταγράφει τον σημαντικό αριθμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παιδιών που φιλοξενήθηκαν με Εισαγγελική εντολή στο Παίδων «Αγία Σοφία» το 2013. Ο λόγος που επελέγη το 2013 είναι, όπως μου εξηγεί η κ. Γεωργουσοπούλου όταν τη συναντώ στο Παίδων «Αγία Σοφία», επειδή τότε παρατηρήθηκε για πρώτη φορά εκρηκτική άνοδος στον αριθμό των περιστατικών. «Τότε δεχόντουσαν παιδιά μόνο το “Αγία Σοφία” και το “Αγλαΐα Κυριακού”. Μετά από παρέμβαση του διοικητή μας, το 2014 άνοιξε το Παίδων Πεντέλης. Γι’ αυτό βλέπουμε σχετική μείωση των περιστατικών, όχι όμως του φαινομένου».
Το βασικό που προκύπτει από την έρευνα είναι το εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα που παραμένουν τα παιδιά αυτά στα παιδιατρικά νοσοκομεία και τα επιπλέον προβλήματα που προκαλούνται από την μακρά παραμονή. Ο λόγος είναι η έλλειψη κατάλληλων δομών και οι μακρόχρονες διαδικασίες υιοθεσίας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις το παιδί ξαναγυρνά στο ίδιο βλαπτικό περιβάλλον από το οποίο απομακρύνθηκε.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.huffingtonpost.gr/2017/03/28/eidiseis-koinonia-i-diadromi-ton-ksexasmenon-paidion-ton-paidiatrikon-nosokomeion_n_15634976.html?utm_hp_ref=afieromata


 

Ξυλοδαρμός: μια παραδοσιακή αξία της ρωσικής οικογένειας; – Από την Κατερίνα Οικονομάκου | INSIDE STORY

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και η Βουλή συμφωνούν: το ξύλο εντός της οικογένειας δεν βλάπτει, όταν δεν σε στέλνει στο νοσοκομείο. Και επιμένουν ότι ο νόμος για τη μερική αποποινικοποίηση της οικιακής βίας, που ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα στη Δούμα, έχει στόχο να προστατεύσει τη ρωσική οικογένεια από τις κακές επιρροές της Δύσης.
…Η Μιζουλίνα είναι σήμερα επικεφαλής της Επιτροπής της Ρωσικής Δούμας για την Οικογένεια, τις Γυναίκες και τα Παιδιά. Και είναι εκείνη που βρίσκεται πίσω από τη μερική αποποινικοποίηση της οικιακής βίας στη χώρα της, που ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://insidestory.gr/article/rosiki-oikogeneia?token=518O4K49V9&utm_source=insideStory&utm_campaign=d7bd95ee77-unsubscribed20170318&utm_medium=email&utm_term=0_52e9cf69f7-d7bd95ee77-125885477&ct=t(unsubscribed_Newsletter_18_3_2017)


 

Έρευνα: Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες – 2017 | ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ

Ποιοι είναι οι Έλληνες σήμερα; Πώς σκέφτονται και κατά πόσο έχουν διαφοροποιηθεί οι αξιακές, πολιτικές και πολιτισμικές τους αντιλήψεις σε σχέση με πέρυσι; Τα αποτελέσματα της νέας μεγάλης πανελλαδικής δημοσκοπικής έρευνας της διαΝΕΟσις, η οποία διενεργήθηκε σε συνεργασία με τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης ΕΠΙ ΠΑΜΑΚ, περιλαμβάνουν απαντήσεις για τις αντιλήψεις των Ελλήνων σε μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα…

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.dianeosis.org/research/tpe_2017/


 

Το ελληνικό αίσθημα στη Νέα Υόρκη – Aπό τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο | LIFO

130 αριστουργήματα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου συγκεντρώθηκαν σε μία σημαντική έκθεση στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης, αποκαλύπτοντας τον κόσμο των αισθημάτων της αρχαίας Ελλάδας.
…Οι Έλληνες όλα τα ήθελαν στο μέτρο του ανθρώπου. Γι’ αυτό ακόμα συγκινούν. Έτσι, όπως το Κάλλος ήταν γι’ αυτούς μια κλίμακα πνευματική (και όχι απλή απόλαυση στο μάτι), έτσι και η αρχαία ελληνική τέχνη δεν ήθελε απλώς να τη θαυμάζεις αλλά να σε αλλάζει μέσα από τα αισθήματα που εκφράζει και ταυτόχρονα σου προκαλεί.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.lifo.gr/print/editorial/137016


 

Σάιμον Κρίτσλεϊ: «Aν υπάρχει στην ιστορία ένας λαός που έχει μάθει να επιβιώνει σε σκοτεινές εποχές, είναι οι Έλληνες!» – Από το Νίκο Άγουρο | HUFFPOST GREECE

Καθηγητής φιλοσοφίας στο New School For Social Research της Νέας Υόρκης, πρώην πανκ και δραστήριος συγγραφέας, ο Κρίτσλεϊ ανιχνεύει τις διεργασίες που συμβαίνουν γύρω μας, ακολουθώντας μια αντισυμβατική ερμηνευτική πορεία, ανοίγοντας εναλλακτικές οδούς στοχασμού. Το έργο του διαπερνά διαφορετικά γνωστικά πεδία που εκτείνονται από την πολιτική θεωρία και την ηθική μέχρι την ποπ μουσική και το αρχαίο δράμα.
…”Το αρχαίο ελληνικό δράμα, όπως και το έργο του Σαίξπηρ, προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το ποιοι πραγματικά είμαστε και ποιοι πιθανόν θα γίνουμε. Για αυτό το λόγο διδάσκω αρχαίο ελληνικό δράμα. Χαρτογραφεί τα πάντα και φανερώνει ότι οποιονδήποτε πολιτικό φορέα και αν δημιουργήσουμε δεν θα καταφέρουμε να εξαλείψουμε από την ιστορία τον ρόλο της βίας και της διαφθοράς. Και αν μας υπενθυμίζει σήμερα κάτι το αρχαίο ελληνικό δράμα είναι ότι ακόμη και να ζούμε σε μια κατάσταση που δεν υπάρχει πόλεμος, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα. Για αυτό οφείλουμε να κατανοούμε τις λεπτές «πτυχώσεις» της ιστορίας και της ταυτότητας που έχουν καταγραφεί τόσους αιώνες πριν, ώστε να αναγνωρίζουμε εγκαίρως τη συνάφεια τους με την στάση απέναντι σε όσα συμβαίνουν σήμερα.”

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.huffingtonpost.gr/2017/03/23/culture-interview-simon-critchley_n_15565550.html?utm_hp_ref=afieromata


 

Μύθοι και αλήθειες της Επανάστασης του 1821 – Από τον Γιάννη Πανταζόπουλο | LIFO

Βρισκόταν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στα Καλάβρυτα; Από που ξεκίνησε, τελικά, η Επανάσταση; Υπήρξε «κρυφό σχολειό» ή έτσι βολεύει την εθνική μας συνείδηση; Μερικές απαντήσεις από τον καθηγητή Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνο Βερέμη.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.lifo.gr/print/buzz/137920


 

Αποκλειστικό: Oι απόγονοι του Καποδίστρια μιλούν για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας – Aπό τον Δημοσθένη Γκαβέα | HUFFPOST GREECE

«Ο Καποδίστριας μπήκε στην πολιτική πλούσιος και βγήκε φτωχός, ούτε μισθό πήρε, τίποτα, δεν του έμεινε τίποτα, τα έδωσε όλα και στο τέλος δολοφονήθηκε. Από τα κτήματα όπως σας είπα είχαν τη μισή Κέρκυρα και από αυτά μόνο ένα κτήμα έμεινε το οποίο διατηρεί η κόρη μου».
…Ο Καποδίστριας υποθήκευσε ολόκληρη τη μεγάλη ακίνητη πατρική περιουσία του στην Κέρκυρα και δαπάνησε όλα τα χρήματά του για να στηρίξει το νεοσυσταθέν κράτος. Ο ίδιος έζησε με τρόπο λιτό φέρνοντας τον εαυτό του και την υγεία του στα όρια. «… Ο γιατρός του είπε να βελτιώσει λίγο την τροφή του, ήταν επείγουσα ανάγκη για την υγεία του. Κι εκείνος απήντησε: Τότε μονάχα θα βελτιώσω την τροφή μου, όταν θα είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει ούτε ένα Ελληνόπουλο που να πεινάει …» γράφουν οι ιστορικοί.
«Υπήρξαν στη συνέχεια και άλλοι πολιτικοί άνδρες που είχαν μπέσα σε ό,τι αφορά το κράτος και πως αυτό πρέπει να διαμορφωθεί για να ζήσει και δεν μιλάω μόνο για κορυφαίες προσωπικότητες, αλλά και σε πιο χαμηλά κλιμάκια. Υπήρξαν πολιτικοί που υπηρέτησαν την πατρίδα τους, την Ελλάδα, και πέθαναν στην ψάθα, δεν είχαν λεφτά ούτε για την κηδεία τους. Σήμερα όμως ακούμε μόνο για σκάνδαλα και πως όσοι μπαίνουν στον πολιτικό στίβο βγαίνουν πλουσιότεροι…» σχολιάζει ο κ. Βιάρος Αυγουστίνος Καποδίστριας.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.huffingtonpost.gr/2017/03/25/koinonia-afieroma-project-sinedeyxi-teleutaioi-apogonoi-tou-kapodistria_n_15510362.html?utm_hp_ref=afieromata


 

Αφιέρωμα: Μελίνα Μερκούρη | LIFO

Σαν σήμερα φεύγει από τη ζωή η γυναίκα που προσπάθησε να αλλάξει το πρόσωπο της πολιτικής.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.lifo.gr/topics/view/69


 

Μεγάλο αφιέρωμα της Athens Voice στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | ATHENS VOICE

Οι μεγάλοι Έλληνες ποιητές μέσα από 90 άρθρα

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.athensvoice.gr/politismos/megalo-afieroma-tis-athens-voice-stin-pagkosmia


 

Το Λονδίνο στην ποδιά της – Aπό την Ιωάννα Φωτιάδη | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους αναγνώστες της εφημερίδας Guardian το περασμένο καλοκαίρι. Ανάμεσα στις αναλύσεις για το Brexit και τις προβλέψεις για τις αμερικανικές εκλογές, στη στήλη του «Cook Residency» η Μαριάννα Λειβαδιτάκη τούς αποκάλυπτε συνταγές εμπνευσμένες από την κρητική κουζίνα: ορτύκι ψητό με μελιτζάνα και γραβιέρα, πιτάκια με αρνίσιο κιμά και χόρτα ή μύδια και γαρίδες σαγανάκι με ούζο, μάραθο και φέτα.
….Το ανερχόμενο αστέρι της γαστρονομίας, που το περιοδικό Olive συγκαταλέγει στους σεφ με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία το τρέχον έτος, έχει αναλάβει από τον περασμένο Μάιο την κουζίνα του Morito, φέρνοντας το Λονδίνο ένα βήμα πιο κοντά στην… Κρήτη.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.kathimerini.gr/899198/article/proswpa/synentey3eis/to-londino-sthn-podia-ths


 

Ελαιόλαδο: Το εθνικό μας προϊόν – Από τον Κώστα Πλιάκο | CNN GREECE

…Tο ελληνικό ελαιόλαδο, που με μετριοπαθείς προβλέψεις, θα μπορούσε να φέρει στην εθνική οικονομία μέσω των εξαγωγών μισό δις ευρώ κάθε χρόνο, ανταγωνίζεται σε μια πολύ δύσκολη αγορά, όπου οι μεγάλοι “παίκτες” δεν αφήνουν πολλά περιθώρια μεριδίων, ενώ άλλες χώρες μπαίνουν σταδιακά στην αγορά ελαιολάδου κάνοντας ακόμη πιο σκληρό τον ανταγωνισμό.
Και αυτές οι εμπορικές συνθήκες δυστυχώς βρίσκουν τη χώρα μας εξουθενωμένη από την πολύχρονη οικονομική κρίση, που σημαίνει περιορισμένες δυνατότητες στο θέμα της προώθησης, που είναι ένα από τα δύο σημαντικά τρωτά σημεία του συγκεκριμένου προϊόντος. Το δεύτερο είναι η τυποποίηση.
Πριν όμως δούμε αναλυτικότερα σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα η πολιτική για το ελαιόλαδο και τι σκοπεύουμε να κάνουμε – αν σκοπεύουμε – θα ήταν χρήσιμο να ανιχνεύσουμε ποια είναι τα σημερινά δεδομένα στην αγορά ελαιολάδου, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.cnn.gr/oikonomia/insights/story/66491/elaiolado-to-ethniko-mas-proion


 

Το θέμα με τη νοσταλγία – Από τον Δημήτρη Πολιτάκη | LIFO

Νοσταλγία δεν είναι να αναπολείς τον ΕΛΑΣ, τον Καραμανλή (θείο) με το φράκο του, το «Survivor» του 2002 ή το 2002 γενικά, αλλά ο πόνος που αναδύεται από τη συναίσθηση ενός χαμένου συνδέσμου.
…Ο κόσμος το βλέπει επειδή δεν υπάρχει κάποια άλλη επαγγελματική παραγωγή στα ακίνητα και ρυπαρά βαλτοτόπια της ελληνικής τηλεόρασης (για τα σκουπιδογκλάμ απόνερα του μακρινού, αλλά επίμονου χθες τύπου «Star Academy» δεν χρειάζεται καν να ανοίξεις την τηλεόραση, αρκεί ο εμετούλης που ανεβαίνει αντανακλαστικά στον λαιμό και η έρπουσα παρακμή που σε κατακλύζει, βλέποντας τη γιγαντοαφίσα δίπλα στο Καλλιμάρμαρο, έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε ούτε εμείς ούτε οι τουρίστες).

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.lifo.gr/print/shortcut/138859


 

Ψηφιακοί νομάδες: Εργασία μακριά από το γραφείο – Από την Σελάνα Βροντή | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο «ψηφιακός νομαδισμός» ή το location independent entrepreneurship (επιχειρηματικότητα χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς), όπως αλλιώς αποκαλείται, είναι μια νέα τάση στην εργασία που πλέον παίρνει διαστάσεις κινήματος.
Οι ψηφιακοί επιχειρηματίες οργανώνονται πια σε ομάδες στο Facebook –με χιλιάδες μέλη– και πραγματοποιούν συνέδρια στην Ασία και στην Ευρώπη. Συχνά ο «ψηφιακός νομαδισμός» περιγράφεται ως μια «δουλειά όσο ταξιδεύεις», αλλά οι περίπου 500 χιλιάδες άνθρωποι που ακολουθούν αυτό το λαϊφστάιλ θεωρούν ότι είναι κάτι παραπάνω από μεγάλες διακοπές. Το σίγουρο είναι πια ότι με την παγκοσμιοποίηση και την ανάπτυξη της τεχνολογίας δεν έχει σημασία πού βρίσκεται η φυσική σου παρουσία. Στην πραγματικότητα, ο ψηφιακός νομαδισμός καλύπτει τόσο πολλές προτιμήσεις και χαρακτήρες ανθρώπων, που μόνο η ανάγκη τους για ελευθερία και τη σύγχρονη τεχνολογία είναι αυτό που τους ενώνει. Ας γνωρίσουμε λοιπόν μερικούς από αυτούς.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.kathimerini.gr/900285/article/epikairothta/kosmos/yhfiakoi-nomades-ergasia-makria-apo-to-grafeio


 

The Facts are True, the News is Fake – Από τον Nassim Nicholas Taleb | ΜEDIUM

Now let us get deeper into the application of the Silver Rule in intellectual debates. You can criticize either what a person said or what the person meant. The former is more sensational, hence lends itself more readily to dissemination. The mark of a charlatan –say the journalist Sam Harris –is to defend his position or attack a critic by focusing on some of his/her specific statement (“look at what he said”) rather than blasting his exact position (“look at what he means” or, more broadly, “look at what he stands for”), the latter of which requires an extensive grasp of the proposed idea. Note that the same applies to the interpretation of religious texts, often extracted from their broader circumstances.
It is impossible for anyone to write a perfectly rationally argued document without a segment that, out of context, can be transformed by some dishonest copywriter to appear totally absurd and lend itself to sensationalization, so politicians, charlatans and, more disturbingly, journalists hunt for these segments.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://medium.com/incerto/the-facts-are-true-the-news-is-fake-5bf98104cea2#.8csu2uj9y


 

Facebook failed to remove sexualised images of children – Από τον Angus Crawford | ΒΒC 

Facebook has been criticised for its handling of reports about sexualised images of children on its platform.
…When provided with examples of the images, Facebook reported the BBC journalists involved to the police and cancelled plans for an interview.
It subsequently issued a statement: “It is against the law for anyone to distribute images of child exploitation.”
Mr Collins said it was extraordinary that the BBC had been reported to the authorities when it was trying to “help clean up the network”.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.bbc.com/news/technology-39187929


 

Newly Obtained Documents Prove: Key Claim of Snowden’s Accusers Is a Fraud – Από τον Glenn Greenwald | ΤΗΕ INTERCEPT

FOR ALMOST FOUR years, a cottage industry of media conspiracists has devoted itself to accusing Edward Snowden of being a spy for either Russia and/or China at the time he took and then leaked documents from the National Security Agency. There has never been any evidence presented to substantiate this accusation.
In lieu of evidence, the propagators of this accusation have relied upon the defining tactic of tawdry conspiracists everywhere: relentless repetition of rumor and innuendo based on alleged inconsistencies until it spreads far enough through the media ecosystem to take on the appearance of being credible. In this case, there was one particular fiction — about where Snowden spent his first 11 days after arriving in Hong Kong — which took on particular significance for this group.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://theintercept.com/2017/03/21/newly-obtained-documents-prove-key-claim-of-snowdens-accusers-is-a-fraud/


 

Why We Can’t Look Away From Our Screens – Από την Claudia Dreifus | ΤΗΕ ΝΕW YORK TIMES

In a new book, “Irresistible: The Rise of Addictive Technology and the Business of Keeping Us Hooked,” the social psychologist Adam Alter warns that many of us — youngsters, teenagers, adults — are addicted to modern digital products. Not figuratively, but literally addicted.
“Today, we’re checking our social media constantly, which disrupts work and everyday life. We’ve become obsessed with how many “likes” our Instagram photos are getting instead of where we are walking and whom we are talking to.”

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://www.nytimes.com/2017/03/06/science/technology-addiction-irresistible-by-adam-alter.html


 

This Is The Antidote For Digital Narcissism – Από τον John P. Weiss | ΤΗΕ COFFEELICIOUS

Social media has become a place for distortions, where our real selves remain backstage. We photograph, photoshop, curate and upload the best we got. Then we hold our breath and pray for some attention.
There’s a name for this mindless appetite for attention and validation. It’s called “digital narcissism.”
…All of this gets back to the twofold reason people post like crazy on social media and nearly sell their souls to grow a blog: Ego and money.
…There is an antidote for digital narcissism and this misplaced allegiance to ego and money. There is a better way to share your passion with the world. Instead of shamelessly asking people to like you on Facebook or luring lemmings with pop-ups, there is a way forward. The antidote for digital narcissism is this: Authenticity.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://thecoffeelicious.com/this-is-the-antidote-for-digital-narcissism-998b424a1ba1


 

The gig economy celebrates working yourself to death – Aπό την Jia Tolentino | THE NEW YORKER

At the root of this is the American obsession with self-reliance, which makes it more acceptable to applaud an individual for working himself to death than to argue that an individual working himself to death is evidence of a flawed economic system. The contrast between the gig economy’s rhetoric (everyone is always connecting, having fun, and killing it!) and the conditions that allow it to exist (a lack of dependable employment that pays a living wage) makes this kink in our thinking especially clear. Human-interest stories about the beauty of some person standing up to the punishments of late capitalism are regular features in the news, too. I’ve come to detest the local-news set piece about the man who walks ten or eleven or twelve miles to work—a story that’s been filed from Oxford, Alabama; from Detroit, Michigan; from Plano, Texas. The story is always written as a tearjerker, with praise for the person’s uncomplaining attitude; a car is usually donated to the subject in the end. Never mentioned or even implied is the shamefulness of a job that doesn’t permit a worker to afford his own commute.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.newyorker.com/culture/jia-tolentino/the-gig-economy-celebrates-working-yourself-to-death


 

The powerful way that “normalisation” shapes our world – Από την Jessica Brown | BBC

Our perception of what is ‘normal’ can transform over time – and this can be a force of good and ill.
…We’re quite protective over the concept of normal. After a big life event, all we want is to go back to normal. It’s our default, our comfort zone. But our grasp of normal is an entanglement of objective and subjective, moral and social judgements, prone to changing for the better and for the worse.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.bbc.com/future/story/20170314-how-do-we-determine-when-a-behaviour-is-normal


 

The Busier You Are, the More You Need Quiet Time – Από τους Justin Talbot-Zorn & Leigh Marz | HARVARD BUSINESS REVIEW

Recent studies are showing that taking time for silence restores the nervous system, helps sustain energy, and conditions our minds to be more adaptive and responsive to the complex environments in which so many of us now live, work, and lead.
…But cultivating silence isn’t just about getting respite from the distractions of office chatter or tweets. Real sustained silence, the kind that facilitates clear and creative thinking, quiets inner chatter as well as outer.
This kind of silence is about resting the mental reflexes that habitually protect a reputation or promote a point of view. It’s about taking a temporary break from one of life’s most basic responsibilities: Having to think of what to say.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://hbr.org/2017/03/the-busier-you-are-the-more-you-need-quiet-time


 

What Happens When You Take Full Responsibility for Your Life – Aπό τον Benjamin P. Hardy | ΙΝC.

Making a commitment means you’re seeing it through to the end. It means you’re leaving yourself no escape routes. You’re burning any bridges that might lead to lesser paths of distraction. Your decision has been made. There’s no going back. You’ve passed your point of no return.
…Very few people reach this level of decision.
Most people have an incredibly weak relationship with commitment. People break commitments to themselves all the time. They perpetually lie to themselves.
When you can’t trust yourself to do what you tell yourself you’re going to do, you’re not going to make any real decisions. Rather, you’ll dwell in a state of indecision, which is a weak and powerless state.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.inc.com/benjamin-p-hardy/what-happens-when-you-take-full-responsibility-of-your-life.html


 

Mad Men Had to End, but Its Style Legacy Will Live On – Από τον Scott Christian | ESQUIRE USA

Show creator Matthew Weiner and costume designer Janie Bryant talk about the series’ enduring impact.

…Weiner: “I was interested in that transition because I felt like everything sort of went underground at that period. It’s funny because conservatives love the show, and I was like, “If you’re too dumb to see that this is an indictment on capitalism and the soul-crushing nature of commercialization and consumerism … If those concepts don’t come up when you’re watching the show, then good for you.” If you can’t see that it’s anti-sexist or whatever, I don’t know what to say. “Thank you for watching.” I really want to say that so much of the show is about how dehumanizing it was for people, and how so much had improved since then, but now I worry about disappearing.”

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.esquire.com/style/mens-fashion/news/a53933/mad-men-taschen-book/?src=nl&mag=esq&list=nl_enl_news&date=031817


 

12 Things About Being A Woman That Women Won’t Tell You – Από την Caitlin Moran | ESQUIRE UK

So, no. I’m not going to womansplain feminism to you. It’s the 21st century and you are, most assuredly, not a dick. You like women being equal to men — which is all that feminism means. Not all the penises being burned in a Penis Bonfire. Just women being equal to men. You are like my friend John, when he talks about dating alpha-women: “Feel intimidated by them? Christ, no. Dating and marrying powerful women is like big game hunting. I fuck tigers and panthers. Not… chihuahuas.”
No. You get feminism. You don’t need Tits McGee here to take you through it one more time. So, what I am going to do, instead, is tell you 12 things about women that women are usually too embarrassed to tell you themselves. Because I am a chronic over-sharer, and incapable of keeping secrets. I’m like that other Deep Throat. The chatty Watergate one. That’s the Deep Throat I am.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.esquire.co.uk/culture/advice/a9641/things-men-dont-know-about-women-caitlin-moran/

Leave a Reply

Your email address will not be published.