Όταν η Ελλάδα σε επίπεδο πολιτείας έχει φτάσει στο ναδίρ και οι Έλληνες βιώνουν τη συλλογική κατάθλιψη σε όλο της το μεγαλείο, τότε από κάπου πρέπει να πιαστείς για να σηκωθείς στα πόδια σου. Έχουμε πολλά στραβά ως λαός, αν μείνεις όμως σε αυτά και τις θεωρίες συνωμοσίας δεν πρόκειται να ξεβαλτώσεις.

Η βάση έναρξης μπορεί να είναι η σκοπιά που βλέπεις τα πράγματα, η στοχευμένη εστίαση σε κάτι θετικό που θα προσελκύσει την ενέργεια που επιζητάς. Το έναυσμα για την αλλαγή που θα ξεκινήσει από εσένα, για τη δική σου ζωή. Βάζοντας το ένα πόδι μπροστά από το άλλο.

Διακεκριμένοι άνθρωποι ελληνικής καταγωγής που ζουν στο εξωτερικό (Αριάνα Χάφινγκτον, Τζορτζ Στεφανόπουλος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, πατέρας Αλέξιος Σκαρλούτσος, Ανδρέας Δρακόπουλος κ.α.) ανατρέχουν στο παρελθόν και την ιστορία της Ελλάδας και δίνουν τη δική τους εκδοχή σχετικά με το ποια είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τα επιτεύγματα των Ελλήνων, η πηγή έμπνευσης και το καταφύγιο στις δύσκολες εποχές.

Αυτά και άλλα πολλά στο βίντεο με θέμα το φιλότιμο και τίτλο “Τhe Greek Secret” που επιμελήθηκε το Oxi Day Foundation, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα με έδρα την Ουάσιγκτον που ασχολείται με την προβολή της ελληνικής ιστορίας στις ΗΠΑ.

 

Δες το βίντεο “Φιλότιμο-To Eλληνικό Μυστικό” εδώ:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.