Οι γαρίδες πιλ πιλ γνωστές και ως gambas pil pil ή gambas al ajillo είναι ένα κλασικό, ζουμερό, βάσκικο πιάτο που σερβίρεται σε tapas bars στην Ισπανία. Το pil pil αναφέρεται στη σάλτσα από τσίλι πιπεριές, σκόρδο και μπόλικο λάδι. Απολαυστική και πανεύκολη συνταγή, ότι πρέπει για μεζεδάκι σε γεύμα με φίλους ή την οικογένεια. ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) – 500 γρ. γαρίδες (μεγάλες κατά προτίμηση) χωρίς το κέλυφος – 125 ml (1/4 κούπας) ελαιόλαδο – 4 λιωμένες σκελίδες σκόρδο – 1/2 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη – 1-2 κουτ. σούπας λευκό κρασί ή ξηρό σέρυ – 1 κουτ. γλυκού πάπρικα – χυμός μισού λεμονιού – 1 κουτ. γλυκού χοντρό αλάτι – 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό – φρυγανισμένο ψωμί για σερβίρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Τοποθετείς τις γαρίδες σε ένα μπολ και ρίχνεις το χοντρό αλάτι. Ανακατεύεις καλά και τις αφήνεις για 15 λεπτά. 2. Στεγνώνεις τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας. 3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνεις το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και την πάπρικα και σωτάρεις για 1 λεπτό. Προσέχεις ώστε να μην καεί το σκόρδο. 4. Αυξάνεις τη θερμοκρασία, προσθέτεις τις γαρίδες, ανακατεύεις καλά και τις σωτάρεις για 2-3 λεπτά. 5. Λίγο πριν ψηθούν εντελώς ρίχνεις το χυμό λεμονιού και το κρασί ή σέρυ και ανακατεύεις καλά για 2 λεπτά. 6. Μόλις ετοιμαστούν οι γαρίδες, τις σερβίρεις κατευθείαν σε ένα μπολ ή πήλινο δοχείο μαζί με το λάδι τους και τις πασπαλίζεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό και έξτρα αλάτι ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 7. Μην ξεχάσεις το φρυγανισμένο ψωμί για βούτες στη σάλτσα. Καλή όρεξη! Leave a Reply Cancel ReplyYour email address will not be published.CommentName* Email* Website Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Notify me of follow-up comments by email. Notify me of new posts by email. Current ye@r * Leave this field empty Δ