Το Μαρόκο διαθέτει μια υπέροχη, ξεχωριστή κουζίνα γεμάτη αρώματα, μπαχαρικά και ευφάνταστους συνδυασμούς υλικών και θεωρείται επάξια μία από τις καλύτερες στον κόσμο. Η συνταγή για μαροκινά κεφτεδάκια γαλοπούλας με σαλάτα κουσκούς που προτείνει το Street-Life.gr είναι ελαφριά, νόστιμη και πρωτότυπη και αποτελεί μία καλή λύση για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό στην κατηγορία “κεφτεδάκια”, κάτι που να ξεφεύγει από την κλασική ελληνική εκδοχή. Επιπλέον, είναι μία πρακτική συνταγή καθώς τα κεφτεδάκια μπορούν να συνδυαστούν ποικιλοτρόπως· με πιτάκια μαζί με γιαούρτι ή χούμους, με σαλάτα ή ψητά λαχανικά, ενώ το κουσκούς της συγκεκριμένης συνταγής μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό για ψητά κρεατικά (αρνί, μοσχάρι, κοτόπουλο) ή και μόνο του ως ελαφρύ γεύμα. ΥΛΙΚΑ Για τα κεφτεδάκια (20-30 τμχ.) – 1 κιλό κιμάς γαλοπούλας – 2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά – 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο – 1/2 ματσάκι κόλιανδρος, ψιλοκομμένος – 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες – 1 αυγό – 2 κοφτές κουτ. τσαγιού ras el hanout (“ρας ελ χανούτ” το κλασικό μαροκινό μείγμα μπαχαρικών) – 1/2 κουτ. τσαγιού κύμινο – 1/2 κουτ. τσαγιού κανέλα – 1 κουτ. τσαγιού ξερός κόλιανδρος – 1/2 κουτ. τσαγιού τριμμένο τσίλι ή πιπέρι καγιέν (προαιρετικά, για όσους επιθυμούν πιο καυτερή γεύση) – αλάτι, πιπέρι – 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Για το κουσκούς – 1 1/2 κούπα κουσκούς – 1/2 κούπα σταφίδες – 1 πορτοκάλι (καθαρισμένο & αποφλειωμένο, κομμένο σε κυβάκια) – Χυμός από ένα μεγάλο πορτοκάλι – 2 καρότα, τριμμένα – 1 πρέζα κύμινο και κανέλα – αλάτι, πιπέρι – 1/2 ματσάκι κόλιανδρος ή μαϊντανός ή δυόσμος ψιλοκομμένος – 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Photo: Street-Life.gr ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για τα κεφτεδάκια 1. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά και πλάθεις τα κεφτεδάκια (βγαίνουν 25-30 τμχ.). 2. Μπορείς να τα μαγειρέψεις με δυο τρόπους: Eίτε τηγανητά, είτε σε μια λαδόκολλα πάνω σε ταψί που θα ψήσεις στο φούρνο, στους 180°C για 25-30 λεπτά. Για το κουσκούς 1. Βράζεις καλά 2 κούπες νερό. Σε ένα μεγάλο μπωλ ή άδεια κατσαρόλα βάζεις το κουσκούς και προσθέτεις το βραστό νερό. Ανακατεύεις, το σκεπάζεις και το αφήνεις να το απορροφήσει για 5-10 λεπτά. 2. Στύβεις το χυμό ενός πορτοκαλιού και προσθέτεις το κύμινο, την κανέλα, λίγο αλάτι-πιπέρι και το λάδι. 3. Μόλις ετοιμαστεί το κουσκούς, ρίχνεις αμέσως το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύεις απαλά με ένα πηρούνι. 4. Προσθέτεις τα κυβάκια πορτοκαλιού, τις σταφίδες, τα τριμμένα καρότα και τον κόλιανδρο και ανακατεύεις καλά. 5. Σερβίρεις τα κεφτεδάκια γαλοπούλας μαζί με τη σαλάτα κουσκούς. Το εξωτικό μαροκινό πιάτο σου είναι έτοιμο. Καλή όρεξη! Leave a Reply Cancel ReplyYour email address will not be published.CommentName* Email* Website Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Notify me of follow-up comments by email. Notify me of new posts by email. Current ye@r * Leave this field empty Δ