Yπάρχει γλυκό που μπορεί να ετοιμαστεί από τα χεράκια σου σε λίγα λεπτά, με ελάχιστα υλικά και να μην είναι ετοιματζίδικο; Υπάρχει και λέγεται τρουφάκια καρύδας. Είναι τα λεγόμενα Coconut Ladoo με προέλευση από την Ινδία, φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα με τέσσερα μόνο υλικά και προσφέρονται συνήθως σε γιορτές (θρησκευτικές και μη) και διάφορες άλλες χαρούμενες περιστάσεις. Ο όρος ladoo (laddu ή laddoo) αναφέρεται στο μικρό σφαιρικό σχήμα των γλυκισμάτων (mithai), τα οποία αποτελούν ένα από τα εθνικά πιάτα των Ινδών και κυκλοφορούν σε πολυάριθμες εκδοχές και γεύσεις. Συμβολίζουν την ευτυχία και την καλοτυχία. Ένα απολαυστικό και πρωτότυπο γλυκό για κέρασμα, για τον καφέ, αλλά και για παιδικά πάρτυ. Ακολουθεί η αυθεντική συνταγή για τα ινδικά τρουφάκια καρύδας – coconut ladoo. ΥΛΙΚΑ (για 22-30 τρουφάκια) – 2 κούπες ψιλοτριμμένη φρέσκια καρύδα – 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα – 1 κουτ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο – 1/2 κουτ. τσαγιού κάρδαμο σε σκόνη (αν σου αρέσει το κάρδαμο προσθέτεις παραπάνω) – 1/3 κούπας ψιλοτριμμένη καρύδα για το γαρνίρισμα Φωτο: Street-Life.gr ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνεις το βούτυρο και ρίχνεις την ψιλοτριμμένη καρύδα ώστε να απορροφηθεί η υγρασία. Ανακατεύεις σε χαμηλή θερμοκρασία για 3-4 λεπτά, προσέχοντας να μην καβουρντιστεί η καρύδα. 2. Προσθέτεις το ζαχαρούχο γάλα και το κάρδαμο σε σκόνη και ανακατεύεις καλά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει το μίγμα και να μην κολλάει στην πλαϊνή επιφάνεια του σκεύους. 3. Βάζεις το μίγμα σε ένα μπολ και το αφήνεις να κρυώσει για 30 λεπτά. 4. Εάν επιθυμείς να τους δώσεις χρώμα, χωρίζεις το μίγμα σε μερίδες τοποθετώντας τις σε ξεχωριστά μπολάκια (ανάλογα με τον αριθμό χρωμάτων που θα χρησιμοποιήσεις) και σε κάθε μία ρίχνεις ελάχιστο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη, ανακατεύοντας καλά το κάθε μίγμα. 5. Πλάθεις τα μικρά μπαλάκια καρύδας στο μέγεθος που επιθυμείς. Τα βουτάς στην ψιλοτριμμένη καρύδα που έχεις κρατήσει για το γαρνίρισμα και τα τοποθετείς σε μια πιατέλα. Εναλλακτικά, για το σερβίρισμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρές χάρτινες θήκες για muffins/σοκολατάκια ή να τα τυλίξεις σε διάφανα χρωματιστά σελοφάν με κορδελάκι. 6. Σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα και διατηρούνται στο ψυγείο για μια εβδομάδα. Leave a Reply Cancel ReplyYour email address will not be published.CommentName* Email* Website Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Notify me of follow-up comments by email. Notify me of new posts by email. Current ye@r * Leave this field empty Δ