O ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

 

Photo: David Behar

Photo: Pinterest

 

Illustration: Bernie Fuchs

 

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΕΡΩΤΕΣ

 

Photo: Pinterest

 

Photo: Pinterest

Illustration: Loui Jover

 

“Βρίσκονταν ακόμη στο πιο ευτυχισμένο στάδιο του έρωτα. Ήταν γεμάτοι μεγαλόψυχες αυταπάτες ο ένας για τον άλλον, τεράστιες αυταπάτες, έτσι ώστε η επικοινωνία των δυο προσωπικοτήτων τους έμοιαζε να γίνεται σ’ένα επίπεδο όπου καμιά άλλη ανθρώπινη σχέση δεν είχε σημασία. Φαινόταν και στους δυο ότι είχαν φτάσει εκεί σε μια κατάσταση απόλυτης αθωότητας, λες και τους είχε ενώσει μια σειρά από καθαρές συμπτώσεις, τόσο πολλές, που υποχρεώνονταν επιτέλους να να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ήταν φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Κι είχαν φτάσει σ’αυτό το στάδιο εντελώς αγνοί, ή έτσι τους φαινόταν, χωρίς να περάσουν από καμιά περίεργη ή παράνομη φάση.”

(Απόσπασμα από το βιβλίο “Τρυφερή είναι η νύχτα“, του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ – εκδόσεις Γράμματα)

 

Photo: Pinterest

Illustration: Robert McGinnis

Photo: Pinterest

“Είμαστε αλάθητοι στην επιλογή του εραστή μας, ιδιαίτερα όταν αξιώνουμε το λάθος πρόσωπο. Υπάρχει ένα ένστικτο, μαγνήτης ή αερικό, που γυρεύει το αταίριαστο. Βέβαια, το λάθος πρόσωπο είναι και σε κάτι σωστό – στο να μας τιμωρεί, να μας φοβερίζει ή να μας ταπεινώνει, να μας απογοητεύει, να μας τσακίζει στην κυριολεξία ή, το χειρότερο απ’όλα, να μας δίνει την εντύπωση ότι όχι μόνο δεν είναι ακατάλληλο αλλά, αντίθετα, είναι σχεδόν το σωστό, κρατώντας μας έτσι αιχμάλωτους στη φυλακή του έρωτα. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να το κάνει αυτό.”

(Απόσπασμα από τη συλλογή διηγημάτων “Μεσάνυχτα όλη μέρα“, του Χανίφ Κιουρέισι – εκδόσεις Καστανιώτη)

 

 

Illustration: Giuseppe Cristiano

Illustration: Giuseppe Cristiano

Photo: Helmut Newton

“Γιατί δεν μπορεί να άργησε και πολύ να καταλάβει ότι το να εξακολουθεί να πιστεύει, σαν νεαρή φοιτήτρια, ότι ο ηλικιωμένος καθηγητής είχε την πρώτη λέξη, δεν συμβάδιζε με τα γεγονότα.
Γιατί στο σεξ δεν υφίσταται η έννοια της απόλυτης ισορροπίας. Σεξουαλική ισότητα δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει, δεν γίνεται να είναι ίσα τα μερίδια, το αρσενικό και το θηλυκό σε τέλεια ισορροπία. Δεν είναι δυνατόν να δεις ποσοτικά αυτό το παρανοϊκό πράγμα. Δεν είναι καμιά εμπορική συναλλαγή, να τα μοιράσεις μισά μισά. Μιλάμε για το χάος του έρωτα, για την απόλυτη αποσταθεροποίηση, που είναι ακριβώς ότι ωραιότερο σ’ αυτόν. Με το σεξ ξαναβρίσκεσαι στο σκοτάδι, στο βούρκο. Είναι ανταλλαγή κυριαρχίας, αέναη ανισορροπία . Θα παραβλέψεις την κυριαρχία; Θα παραβλέψεις την υποταγή; Η κυριαρχία είναι το τσακμάκι, δίνει τη σπίθα, είναι η αφετηρία. Και μετά; Άκουσε και θα δεις. Θα δεις που οδηγεί η κυριαρχία. Θα δεις που οδηγεί η υποταγή.”

(Απόσπασμα από το βιβλίο “Το ζώο που ξεψυχά“, του Φίλιπ Ροθ – εκδόσεις Πόλις)

 

 

Illustration: Coby Whitemore

Illustration: Kornelia Dębosz

 

Photo: Pinterest

 

“To άγχος μου από το ότι ήμουν ερωτευμένος με τη Χλόη ταυτιζόταν εν μέρει με το άγχος να είμαι σε μια θέση όπου η πηγή της ευτυχίας μου μπορούσε εύκολα να στερέψει, αφού η Χλόη μπορούσε ξαφνικά να πάψει να ενδιαφέρεται, να πεθάνει ή να παντρευτεί κάποιον άλλον. Στο απόγειο του έρωτα, λοιπόν, αισθανόμαστε και οι δυο τον πειρασμό να τερματίσουμε πρόωρα τη σχέση, για να μη δούμε τη λήξη της να υποκινείται από τον άλλο ή από τη ρουτίνα ή από την οικειότητα. Μερικές φορές κυριαρχούσε μέσα μας μια παρόρμηση (εμφανής στους άσκοπους καβγάδες μας) να σκοτώσουμε το ειδύλλιό μας πριν φτάσει στο φυσικό του τέλος, με φόνο που δε θα τον διαπράτταμε από μίσος αλλά από υπερβολικό έρωτα – ή μάλλον, από το φόβο που μπορεί να επιφέρει ο υπερβολικός έρωτας. Οι ερωτευμένοι είναι πάντα πιθανό να δολοφονήσουν την ερωτική τους ιστορία, επειδή αδυνατούν να ανεχτούν την αβεβαιότητα, το ρίσκο που αποφέρει ο πειραματισμός τους με την ευτυχία.”

(Απόσπασμα από το βιβλίο “Μικρή φιλοσοφία του έρωτα“, του Αλαίν ντε Μποττόν – εκδόσεις Πατάκη)

 

Illustration: Maya

“Good sex is like good bridge. If you don’t have a good partner, you’d better have a good hand.”

(Mae West)

 

 

 

SUMMER BREEZE

Έργο-κολάζ του Jesse Treece

Photo: Slim Aarons

Photo: Pinterest

 

*Υστερόγραφο

Cantinero de Cuba – Semino Rossi

Leave a Reply

Your email address will not be published.