Τώρα που έχουν επιστρέψει όλοι από τις διακοπές είναι η καλύτερη ευκαιρία για να ξαναβρεθείς με φίλους στο σπίτι και να μοιραστείτε τις εμπειρίες από τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις. Για να μην πολυσκοτίζεσαι με το μενού, δεδομένου ότι όλοι σερνόμαστε αυτή την εποχή μέχρι να προσαρμοστούμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας, το Street-Life.gr σου προτείνει κοτόπουλο φαχίτας (fajitas), μια γρήγορη (κλασσικά), οικονομική και παρεϊστικη συνταγή εκ Μεξικού. Το “φαχίτα” (fajita) είναι μεξικάνικoς όρος και αναφέρεται σε ψιλοκομμένες λωρίδες ψητού κρέατος (μαγειρεμένο με κρεμμύδια και πιπεριές) που σερβίρεται με λεπτές πίτες τορτίγια (tortilla) και διάφορα συνοδευτικά όπως γκουακαμόλε, sour cream ή γιαούρτι, καυτερή σάλτσα τσίλι (salsa), τυρί, μαρούλι, ντομάτα και άλλα λαχανικά. Η φιέστα συνεχίζεται. Bγάλε nachos, μπύρες και τεκίλα και οργανώσου κατάλληλα! ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για το κοτόπουλο – 1 κιλό φιλέτο στήθος ή μπούτι κοτόπουλου (χωρίς την πέτσα), κομμένο σε λεπτές λωρίδες – 8 μαλακές τορτίγιες (θα τις βρεις στα σουπερμάρκετ) – 1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη πιπεριά κομμένες σε μπαστουνάκια – 2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα σε μισοφέγγαρα – 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη – 1 κουτ. γλυκού έτοιμου μίγματος μπαχαρικών για κοτόπουλο – 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη – 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα – 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη – χυμό από 1 lime – αλάτι, πιπέρι – λάδι Για τα συνοδευτικά – 1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ – 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι – 1/2 μαρούλι iceberg κομμένο σε λωρίδες – 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο ψιλοκομμένο – 2 μεσαίες ντομάτες ψιλοκομμένες – μισό ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο – χυμό από 1 lime – 1 κονσέρβα στραγγισμένο καλαμπόκι – ψιλοκομμένες πράσινες πιπερίτσες τσίλι, τις οποίες τοποθετείς σε μικρό μπολάκι με λάδι και λίγο χυμό από lime ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Ανακατεύεις σε μια γαβάθα τις λωρίδες κοτόπουλου με τα μπαχαρικά (ρίγανη, μίγμα κοτόπουλου, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι), το χυμό από lime, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη ζάχαρη και λίγο λάδι ώστε να μαριναριστούν για 10 λεπτά. 2. Συνεχίζεις με την προετοιμασία των συνοδευτικών, ώστε να αφήσεις το κοτόπουλο και τις τορτίλιες για το τέλος, εφόσον είναι καλύτερο να σερβιριστούν ζεστά. 3. Για το γκουακαμόλε: Ανακατεύεις καλά το ψιλοκομμένο αβοκάντο με τις ντομάτες, το κόλιανδρο, αλάτι-πιπέρι και το χυμό lime και τα τοποθετείς σε ένα μπωλ σερβιρίσματος. 4. Ετοιμάζεις και τοποθετείς τα υπόλοιπα συνοδευτικά σε μπωλ ώστε να είναι έτοιμα για σερβίρισμα. 5. Ρίχνεις 1 κουτ. σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρεις (stir-fry) το κρεμμύδι με τις πιπεριές για 8-10 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν. Μόλις ετοιμαστούν τα αφαιρείς από το τηγάνι και τα τοποθετείς σε ένα πιάτο. 6. Ζεσταίνεις 2 κουτ. σούπας λάδι στο ίδιο τηγάνι και προσθέτεις το μαριναρισμένο κοτόπουλο μαζί με το ζουμί της μαρινάδας. Το ψήνεις σε μεσαία θερμοκρασία για 5-10 λεπτά και ανακατεύεις συνέχεια. 7. Μόλις ετοιμαστεί το κοτόπουλο, προσθέτεις στο τηγάνι τα κρεμμύδια με τις πιπεριές που είχες βάλει προηγουμένως στην άκρη και τα ανακατεύεις καλά. Τα τοποθετείς σε πιάτο σερβιρίσματος και τα διατηρείς ζεστά. 8. Ζεσταίνεις τις τορτίγιες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις σερβίρεις αμέσως ζεστές μαζί με τα υπόλοιπα εδέσματα. Το κοτοπουλάκι fajitas είναι έτοιμο. Εννοείται ότι έχεις φροντίσει να παγώσεις μπύρες και τεκίλα, τα νάτσος είναι στη γύρα και η φθινοπωρινή φιέστα μόλις ξεκίνησε! Kαλή όρεξη! Leave a Reply Cancel ReplyYour email address will not be published.CommentName* Email* Website Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Notify me of follow-up comments by email. Notify me of new posts by email. Current ye@r * Leave this field empty Δ