Ο Patrick Kinuthia γεννήθηκε το 1967 στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους ζωγράφους της Ανατολικής Αφρικής.  Ως βασικές καλλιτεχνικές επιρροές του αναφέρει τους εικαστικούς Norman Rockwell, Paul Rahily και David Shepherd.
Σπούδασε γραφικές τέχνες στο Kenya Polytechnic University και αρχικά ξεκίνησε να εργάζεται ως εικονογράφος, σχεδιάζοντας πόστερ ταινιών και εξώφυλλα βιβλίων. Μέσα από την μαθητεία του δίπλα στον Πακιστανό καλλιτέχνη Mohammed Rafiq εκπαιδεύτηκε στη ζωγραφική.  

Τα έργα του – ρεαλιστικά, ημι-ιμπρεσσιονιστικά, γεμάτα αισιοδοξία και θετική ενέργεια – διακρίνονται για τα έντονα χρώματα τους και τη θεματική τους ποικιλία.
Απεικονίζουν κυρίως πορτραίτα ανθρώπων από τις πολυάριθμες φυλές της Κένυας, στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή στο δρόμο και τοπία της άγριας φύσης, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν την ακατέργαστη ομορφιά της Αφρικής και την ξεχωριστή γοητεία του κενυάτικου πολιτισμού.
Ο Patrick Kinuthia έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Αφρική, την Ευρώπη και την Αυστραλία. Ζει και εργάζεται στο Ναϊρόμπι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη δουλειά του Patrick Kinuthia μπορείς να βρεις εδώ:

www.facebook.com/Patrick-Kinuthia-585409654854290/
bananahillartgallery.com/patrick-kinuthia/

Leave a Reply

Your email address will not be published.