Σκανδιναβικό design: Ένα κομψό διαμέρισμα 35 τ.μ.

Ποιο είναι το μυστικό των μικρών διαμερισμάτων (πέρα από την προσωπικότητα φυσικά των ενοίκων τους) που εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά και αναδύουν ζεστασιά και θαλπωρή;
Ο προσεκτικός, έξυπνος σχεδιασμός που εκμεταλλεύεται κάθε τετραγωνικό, η φαντασία, η διάθεση για πειραματισμούς και η χρήση των καλύτερων υλικών/αξεσουάρ/επίπλων ανάλογα με τον προϋπολογισμό του καθενός ώστε να αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο κάθε γωνιά του σπιτιού.

Η ακόλουθη φωτεινή γκαρσονιέρα 35 τ.μ. σε ένα κτίριο του 1914 στη Στοκχόλμη μεταμορφώθηκε σε ένα μοντέρνο και λειτουργικό χώρο. Παρά τα λιγοστά τετραγωνικά, το διαμέρισμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες της νεαρής ιδιοκτήτριας του, χωρίς να φαίνεται παραφορτωμένο και παράλληλα να διαθέτει τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους.

Οι τοίχοι και το ταβάνι του υπνοδωματίου/καθιστικού βάφτηκαν σκούρο γκρι, δημιουργώντας μια αρμονική αντίθεση με το λευκό ξύλινο πάτωμα, ενώ τα μαύρα ντουλάπια της κουζίνας, η ταπετσαρία στο χωλ και τα γουστόζικα αξεσουάρ και φωτιστικά ενισχύουν τον μοντέρνο χαρακτήρα και την σοφιστικέ σκανδιναβική γοητεία του σπιτιού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Πηγή: Sköna Hem – Φωτογραφίες: Patric Johansson

Leave a Reply

Your email address will not be published.