Ένα μοντέρνο διαμέρισμα γεμάτο ρετρό αναφορές

Ένα ανακαινισμένο διαμέρισμα 70 τ.μ., σε προπολεμικό κτίριο του 1910 στην περιοχή Upper West Side του Μανχάταν, αποκτά νέα ζωή μέσα από έναν εκλεκτικό, τολμηρό και ευφάνταστο συνδυασμό χρωμάτων, επίπλων και αξεσουάρ.

Ο πολυτελής καναπές σε έντονο δαμασκηνί χρώμα και η chinoiserie ταπετσαρία αποτελούν απτή απόδειξη του πως δύο μόνο κυρίαρχα διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να μεταμορφώσουν στην κυριολεξία έναν ολόκληρο χώρο.
Ένα μοντέρνο διαμέρισμα με προσωπικότητα, που παίζει με τις αντιθέσεις, τα χρώματα και τις ρετρό αναφορές. Έπιπλα και στυλ διακόσμησης από διαφορετικές εποχές και τάσεις αναμειγνύονται αρμονικά μεταξύ τους, ενώ ταυτόχρονα το συνολικό αποτέλεσμα είναι αρμονικό, ζεστό και ανάλαφρο, καθώς έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις αναλογίες και στη διατήρηση μιας σχετικής ισορροπίας.
Οι λευκοί τοίχοι αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο τo εκλεκτικό mix & match σύγχρονων και vintage αντικειμένων με διαφορετικά χρώματα και μοτίβα (πίνακες, μαξιλάρια, βιβλία, λουλούδια). Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η κρεβατοκάμαρα σε βαθύ μπλε χρώμα που ενισχύει τον ανεπιτήδευτο, αντισυμβατικό χαρακτήρα του σπιτιού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Πηγή: Domino  – Φωτογραφίες: Genevieve Garruppo

Leave a Reply

Your email address will not be published.