Mια λαχταριστή, πρωτότυπη και πανεύκολη συνταγή για το καλωσόρισμα στο Street-Life.gr! Oμολογώ ότι δεν φτιάχνω πολλά γλυκά, ωστόσο έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα σπιτικά κέϊκ, καθώς πιστεύω ότι χρησιμοποιώντας την κατάλληλη συνταγή α) είναι νοστιμότερα από οποιοδήποτε “ετοιματζίδικο” – πλην εξαιρέσεων φυσικά β) μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλύτερα, πιο φρέσκα υλικά για την παρασκευή τους και σημαντικά λιγότερη ζάχαρη και γ) δεν χρειάζεται να πληρώνεις 5 ή 7 (!) ευρώ για να απολαύσεις μια μικρή, τσουρούτικη μερίδα-δείγμα κέικ στα καφέ/εστιατόρια. Έτσι, λοιπόν, ετοίμασα αυτό το νοστιμότατο, ελαφρύ και πολύ εύκολο στην παρασκευή κέικ (δεν χρειάζεται καν μίξερ), για να καλωσορίσω με τον πιο γλυκό τρόπο τους αισιόδοξους, υπέροχους αναγνώστες του Street-Life.gr! ΥΛΙΚΑ – 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 1 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη – 200 γρ. βούτυρο σε κομματάκια – 180 γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομματάκια – 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα – 2 κουτ. τσαγιού τζίντζερ σε σκόνη – 1 κουτ. τσαγιού κανέλα – 1/3 κούπας γάλα – 2 κουτ. τσαγιού baking powder – ελάχιστο αλάτι – άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Προθερμαίνεις το φούρνο, στον αέρα, στους 180C. 2. Βουτυρώνεις και αλευρώνεις τη φόρμα για κέικ ή εναλλακτικά τοποθετείς μόνο χαρτί ψησίματος στη φόρμα. 3. Ζεσταίνεις το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη λευκή σοκολάτα, το τζίντζερ και την κανέλα σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, ώστε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Ανακατεύεις το μίγμα και το βγάζεις από το μάτι. Προσθέτεις τα χτυπημένα αυγά και το γάλα και ανακατεύεις καλά. 4. Ρίχνεις το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτεις το baking powder και το αλάτι και στη συνέχεια ρίχνεις το μίγμα από το κατσαρολάκι. 5. Ανακατεύεις πολύ καλά με τον αυγογδάρτη-αναδευτήρα όλα τα υλικά και τοποθετείς το μίγμα στη φόρμα του κέικ. 6. Ψήνεις τo μίγμα για 50 λεπτά στους 180C και μόλις κρυώσει, πασπαλίζεις το κέικ με άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα. Το κέικ σου είναι έτοιμο darling! Καλή απόλαυση! Leave a Reply Cancel ReplyYour email address will not be published.CommentName* Email* Website Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Notify me of follow-up comments by email. Notify me of new posts by email. Current ye@r * Leave this field empty Δ