To Street-Life.gr συγκέντρωσε για λογαριασμό των πολυάσχολων αναγνωστών του μερικές από τις πιο αξιόλογες και ενδιαφέρουσες αναλύσεις, απόψεις και συνεντεύξεις από την επικαιρότητα κατά το μήνα Σεπτέμβριο του 2016, έτσι όπως εμφανίστηκαν στα ελληνικά και ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Τα δάκρυα του Τσακ Νόρρις – Από την Σώτη Τριανταφύλλου | ATHENS VOICE

Αλλά ο βανδαλισμός δεν είναι πολιτική ακόμα κι όταν ισχυρίζεται ότι είναι πολιτική. Ο βανδαλισμός είναι προσβολή στην ποιότητα ζωής, κλοπή εις βάρος ατόμων ή και ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου –η καταστροφή της ατομικής ή δημόσιας περιουσίας μεταφράζεται σε υλική ζημία– και παραβίαση νόμων του «κοινού ποινικού δικαίου» όπως συνηθίζουμε να λέμε. … Κι εμείς, πολίτες και κρατικά όργανα, περιμένουμε να στρώσουν τα πράγματα από μόνα τους. Σαν τη θεραπεία με τα δάκρυα του Τσακ Νόρρις: τα δάκρυα του Τσακ Νόρρις θεραπεύουν τον καρκίνο, αλλά, τι κρίμα, ο Τσακ Νόρρις δεν κλαίει ποτέ.
…Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι θεμελιώδες: δεν αναγνωρίζουμε την ιδιωτική και δημόσια περιουσία, ούτε γενικότερα τους κανόνες της πολιτικής κοινωνίας.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://athensvoice.gr/politiki/ta-dakrya-toy-tsak-norris


 

Έρευνα: Οι γυναίκες που απέδρασαν από την κόλαση του ISIS – Από τον Κώστα Κουκουμάκα | ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη σκιά του Ολύμπου, βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένες οι γυναίκες Γιαζίντι, τα πιο ευάλωτα θύματα του τυφλού μίσους των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.kathimerini.gr/874225/interactive/epikairothta/ereynes/oi-gynaikes-poy-apedrasan-apo-thn-kolash-toy-isis#firstPage


 

Οι πρόσφυγες της διπλανής πόρτας – Από τον M. Hulot | LIFO

Επισκεφτήκαμε τα πρώτα σπίτια που φιλοξενούν πρόσφυγες στην Αθήνα. Και εκπλαγήκαμε ευχάριστα με τις “ιστορίες καλής γειτονίας”.
… Μετά τις κακουχίες του ταξιδιού και τις πολύμηνες δύσκολες συνθήκες στα λιμάνια και στα κέντρα υποδοχής προσφύγων βρήκαν κατάλυμα σε ένα από τα διαμερίσματα που διαχειρίζεται η ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων με την υποστήριξη του UNHCR και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η φιλοξενία τους πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Relocation Project που έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2016 με σκοπό να βοηθήσει οικογένειες προσφύγων που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης στην Ελλάδα, μένοντας στον δρόμο ή σε κέντρα υποδοχής προσφύγων, και οι οποίες έχουν καταγραφεί και περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.lifo.gr/articles/athens_articles/113376


 

Γκασταρμπάιτερ με πτυχίο – Από την Τζένη Τσιροπούλου | THE PRESS PROJECT

Όλο και δυσκολότερα βρίσκεις πια μια οικογένεια ή μια παρέα που να μην έχει αποχαιρετήσει κάποιον δικό της για το εξωτερικό. Ανταλλάζουν νέα στο Skype και σμίγουν Χριστούγεννα και καλοκαίρι. Στα μηνύματα τα ελληνικά μπλέκονται ασυναίσθητα με τα αγγλικά. Το νούμερο ένα εξαγόμενο «προϊόν» της «γερασμένης» Ελλάδας της κρίσης είναι οι νέοι πτυχιούχοι. Δημοσιογράφοι ανοίγουν ελληνικά εστιατόρια και θεατρολόγοι γίνονται καθαρίστριες. Ποιοι είναι οι νέοι Έλληνες μετανάστες και τι βρήκαν τελικά εκεί έξω;
… Παρά την έλλειψη επαρκούς καταγραφής των ποιοτικών στοιχείων τους λόγω της ελεύθερης μετακίνησης εντός της ΕΕ, το προφίλ τους φαίνεται να είναι ετερόκλητο και το ποσοστό αυτών που μεταναστεύουν όντας σε πολύ άσχημη κατάσταση εκτιμάται ότι δεν είναι -ακόμα τουλάχιστον- πολύ μεγάλο.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://www.thepressproject.gr/article/100667/Oi-Ellines-Metanastes-pou-Xalasan-to-Success-Story


 

Μητέρα Τερέζα: Ένας άγγελος από την κόλαση αγιοποιείται – Από την Χριστίνα Γαλανοπούλου | LIFO 

Η σκληρή πραγματικότητα της γυναίκας πίσω από την περσόνα της Μητέρας Τερέζας, του πιο επιδραστικού προϊόντος marketing στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας.
…Η ίδια με το ίδιο καλοσυνάτο και πράο ύφος διακήρυττε τη συγχώρεση, την αγάπη και την αλήθεια του πόνου που φτάνει στους ανθρώπους ως δώρο Θεού. Στον «Άγγελο της Κόλασης», το άλλο ντοκιμαντέρ του Χίτσενς για το πραγματικό πρόσωπο και έργο της Μητέρας Τερέζας, αναφέρεται η εμμονική, οπισθοδρομική προσήλωση της, στη μαθητεία του πόνου και της εγκράτειας, με τις καλόγριες του τάγματος της κατάφτωχες να ζητιανεύουν φαγητό και τις σχεδόν κομπογιαννίτικες απόψεις της για την επιστήμη, τις ασθένειες, την άμβλωση και τις ανθρώπινες σχέσεις να ακούγονται πλατιά σε ευρύτατο κοινό και να μην ανοίγει ρουθούνι.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.lifo.gr/articles/people_articles/112806Συνέντευξη Νόαμ Τσόμσκι: Ο Νέος Αθεϊσμός και η λατρεία του κράτους – Από τους Χρόνη Πολυχρονίου & Λίλι Σέιτζ | THE PRESS PROJECT

Η θρησκεία και η πολιτική συχνά βαδίζουν χέρι-χέρι κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας. Σε αυτή την πιο πρόσφατη συνέντευξη του, ο πρωτοπόρος διανοητής και πατέρας της σύγχρονης γλωσσολογίας Νόαμ Τσόμσκι μοιράζεται τις απόψεις του σχετικά με τη θρησκεία και την σχέση της με την πολιτική.
Ο Τσόμσκι παρουσιάζει επίσης την προοπτική του σχετικά με το κίνημα του «Νέου Αθεϊσμού» και αξιολογεί τον ισχυρισμό ότι η γνώση και η πραγματικότητα είναι απλά κοινωνικά κατασκευασμένα έργα.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://www.thepressproject.gr/article/100592/Sunenteuksi-Noam-Tsomski-O-Neos-Athesmos-kai-i-latreia-tou-kratousΤώρα θα έχουμε μιντιακή ολιγαρχία, αλλά με άδεια… – Από τον Νίκο Μπογιόπουλο | ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Αντίθετα, τα προηγούμενα, καταδεικνύουν ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: Ότι στο πλαίσιο της συστημικής λειτουργίας του Τύπου, που ορίζεται από το ιδιοκτησιακό του καθεστώς, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος για τους δημοσιογράφους να μετατραπούν, είτε ενσυνείδητα είτε εξ αντικειμένου, σε μέρος του προβλήματος.
Προφανώς, όταν αναφερόμαστε, στην ευθύνη του δημοσιογράφου, δεν μιλάμε για εκείνη την ομάδα που συγκροτεί το «ανφάντ γκατέ» αυτού που θα λέγαμε «συστημικά ενσωματωμένη δημοσιογραφία». Διότι, πολύ απλά, δεν τους θεωρούμε δημοσιογράφους, αλλά λακέδες. Πρόκειται για μια ομάδα που ένα μέρος της χρησιμοποιεί τη δημοσιογραφία ως πασαρέλα συμμετοχής της στο κλαμπ των «VIPs». Ένα άλλο αποτελεί κρίκο της αλυσίδας του θεάματος. Ένα τρίτο υπηρετεί δυο και τρεις «αφεντάδες» ταυτόχρονα, όχι γιατί πρέπει να βγάζει το ψωμί της, αλλά γιατί έτσι εξασφαλίζει το παντεσπάνι της.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.imerodromos.gr/midiakh-oligarxia-me-adeia/Παρωδία πόθεν έσχες για τις τηλεοπτικές άδειες – Από τον Χρήστο Ιωάννου | INSIDE STORY

Τι γίνεται όταν η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τον δικό της νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες; Το inside story συνεχίζει την κάλυψη του θέματος και αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των επιχειρηματιών που υπερθεμάτισαν, που φαίνεται πως δεν γίνεται καθόλου.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://insidestory.gr/article/parodia-pothen-eshes-gia-tis-tileoptikes-adeies?token=I75D98UJDL&utm_source=insideStory&utm_campaign=c748bb5935-unsubscribed20160910&utm_medium=email&utm_term=0_52e9cf69f7-c748bb5935-125885477Ο «χρήσιμος» πρωθυπουργός – Από τον Νίκο Γεωργιάδη | ATHENS VOICE

Τα κύρια ζητήματα που ανακύπτουν και που αφορούν την Ευρώπη αλλά και κυρίως την Ελλάδα είναι α) το μεταναστευτικό – προσφυγικό, β) η εξέλιξη του Κυπριακού σε αυτή την κομβική του φάση γ) το πλαίσιο ασφαλούς διακίνησης των υδρογονανθράκων από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη, δ) το καθεστώς ασφαλείας στο Αιγαίο και ε) το καθεστώς ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη με επίκεντρο το Ουκρανικό ζήτημα.
Η συγκυρία είναι πολυσύνθετη και οι επιπτώσεις από τους υπό διαμόρφωση συσχετισμούς σε πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο (ΝΑΤΟ) καθορίζουν και τις βραχυπρόθεσμες έως και μεσοπρόθεσμες συμμαχίες που αυτή την ώρα διαμορφώνονται. Πρόκειται για αυτονόητο δώρο της ιστορικής συγκυρίας προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Αυτός το γνωρίζει, όπως το κατανοούν και οι συνομιλητές του στις ευρωπαϊκές καγκελαρίες, αλλά και σε πέραν του Ατλαντικού λόμπι εξουσίας.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://athensvoice.gr/politiki/o-hrisimos-prothypoyrgos«Όταν μας ψηφίζατε, ξέρατε»! Μπα, αλήθεια; – Από τον Νίκο Μπογιόπουλο | ΕΝΙΚΟS.GR

Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη 2015. Σύμφωνα με το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ ο λαός δεν πρέπει να μιλάει για όσα διαπράττει σήμερα η κυβέρνηση, διότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ειλικρινής, το Μνημόνιο ήταν γνωστό, και ο λαός το υπερψήφισε…
Παρακάμπτουμε την αθλιότητα να αξιοποιούνται οι εκλογές σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τον εξαγνισμό της πολιτικής απάτης (τακτική που εφάρμοζαν και οι προηγούμενοι μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ μας είχε υποσχεθεί ότι «το παλιό τελειώνει…) και πάμε να δούμε το μέγεθος του πολιτικού ψεύδους του ΣΥΡΙΖΑ, όχι πια με όρους Γενάρη 2015, αλλά ακόμα και με βάση τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη του 2015.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/409530,Otan-mas-yhfizate-xerate-Mpa-alh8eia.htmlΠωλείται ΔΕΗ και ύδωρ – Από τον Θάνο Καμηλάλη | THE PRESS PROJECT

Νερό και ρεύμα στο νέο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων προβλέπει το προσχέδιο του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που θα κατατεθεί στη Βουλή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προχωράει σε κάτι που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες, εξαιτίας των μεγάλων κοινωνικών αντιδράσεων: Την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και της ΔΕΗ, αλλά και την παραχώρηση ολόκληρου του μεριδίου που κατέχει το Δημόσιο στο νέο, «υπερ-ΤΑIΠΕΔ».
… Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν υποσχέθηκε μόνο 9 ιδιωτικοποιήσεις στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου, υποστηρίζοντας ότι απέτρεψε τις υπόλοιπες πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και κάνοντας ειδική αναφορά μεταξύ άλλων σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, που θα παρέμεναν (υποτίθεται) στα χέρια του Δημοσίου ως «επιχειρήσεις στρατηγικού ενδιαφέροντος και υψηλής κοινωνικής σημαντικότητας». …Παρά τις υποσχέσεις για το αντίθετο, τις δικαστικές αποφάσεις και τις κοινωνικές αντιδράσεις, η πώληση μέρους του νερού και του ρεύματος της χώρας προχωράει κανονικά.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://www.thepressproject.gr/article/100524/Poleitai-DEI-kai-udor«Για τους εκδότες ο Ελευθερουδάκης θα παραμείνει ιστορικός για τη ζημιά που προκάλεσε» – Από τον Σταύρο Πετσόπουλο | LIFO

Ο δημιουργός των Εκδόσεων «Άγρα» γράφει στο LIFO.gr μια διαφορετική άποψη από όσα γράφτηκαν στον Τύπο για το “κλείσιμο” του Ελευθερουδάκη.
…Στο κλείσιμο του Μαρινόπουλου, αντιθέτως, γράφτηκαν πολλά για τις τραγικές ζημιές των απλήρωτων προμηθευτών. Για τις ζημιές που υπέστησαν οι εκδότες από τον Ελευθερουδάκη ως προμηθευτές αναφέρθηκαν ελάχιστα απ’ όσο γνωρίζω. Μεγάλη μερίδα του κλάδου των εκδοτών στήριξε μέχρι τέλους τις τότε προσπάθειες να κρατηθεί ζωντανός ο Ελευθερουδάκης, και όσοι ήταν πιο υποστηρικτικοί και συναισθηματίες υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές. Σε ένα φετινό κείμενό της στην εφημερίδα «Εστία», η Κα Σοφίκα Ελευθερουδάκη αναφέρθηκε στο πόσο πληγώθηκε προσωπικά τότε, αλλά δεν εξέφρασε στιγμή αίσθηση ευθύνης ή τύψεις για τη ζημία και αγωνία που είχε προκαλέσει σε έναν ολόκληρο κλάδο, μέσα στην κρίση.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.lifo.gr/articles/opinions/115192


 

Τα ελληνικά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες | CONTRA.GR

Εξαιρετική παρουσία είχε η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καταλαμβάνοντας την 24η θέση στον πίνακα μεταλλίων, με 5 χρυσά, 4 αργυρά και 4 χάλκινα.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.contra.gr/Sports/World/OlympicGames/rio2016/o-telikos-pinakas-metalliwn-stoys-paraolympiakous-agwnes.4270670.html


 

Παραολυμπιακοί αγώνες: Μια ιστορία θέλησης που υπερβαίνει τα ανθρώπινα όρια – Από τον Δημήτρη Κυριαζή | LIFO

Οι πρώτοι επίσημα οργανωμένοι αγώνες ολυμπιακού χαρακτήρα για αθλητές με αναπηρία έγιναν το 1960 στη Ρώμη, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περίπου τετρακόσιοι αθλητές από 23 χώρες συμμετείχαν σε οκτώ αθλήματα, έξι από τα οποία εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων (τοξοβολία, κολύμβηση, ξιφασκία, καλαθοσφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση, στίβος). Από τότε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, πάντα την ίδια χρονιά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.lifo.gr/print/buzz/114078


 

Πόσο αθώα είναι τα WikiLeaks; – Από την Κατερίνα Οικονομάκου | INSIDE STORY

Όλο και περισσότεροι θαυμαστές των WikiLeaks δυσκολεύονται να υπερασπιστούν τις μεθόδους που ακολουθεί ο ιδρυτής τους, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο που πλέον ενδιαφέρεται κυρίως για τη συντήρηση του μύθου του. Ποιοι πληρώνουν το τίμημα της απόλυτης διαφάνειας που υπηρετούν τα WikiLeaks και με ποιους κάνει συμμαχίες ο Ασάνζ;

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://insidestory.gr/article/wikileaks-assange?token=H34KNB574Y&utm_source=insideStory&utm_campaign=8b4041b2fd-unsubscribed20160917&utm_medium=email&utm_term=0_52e9cf69f7-8b4041b2fd-125885477


 

The Trauma of Violent News on the Internet – Από τον Teddy Wayne | THE NEW YORK TIMES

But there are several reasons to suspect that the emotional impact of such intimate social-media images or internet-derived news is different, and perhaps even longer-lasting in some cases, than that from old-media sources.
Contact with violence through any media can lead to what is called vicarious traumatization — and may, for some people, be more upsetting than an unmediated experience.
A 2013 study in the journal PNAS compared the acute stress symptoms of those with “direct exposure” to that year’s Boston Marathon bombing (being present at the site or in the Boston-area lockdown, or knowing someone in either of those circumstances) with those who had only media exposure. People who were exposed to six or more daily hours of bombing-related media exposure reported higher levels of acute stress than those with direct exposure.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.nytimes.com/2016/09/11/fashion/the-trauma-of-violent-news-on-the-internet.html


 

How Safe is Your Cell Phone? – Από την Kerry Crofton | GLOBAL RESEARCH

Apple™ states “The new AirPods offer a game-changing listening experience. Designed with a huge amount of forward-thinking technology inside a tiny device, these wireless headphones combine crystal clear sound with a new sense of freedom.”
While this innovation delights tech enthusiasts, prominent public health experts are raising the alarm with regard to the broader issue of microwave cell phone radiation. Why the concern?
Simply, there is a growing body of scientific evidence that wireless microwave radiation is potentially harmful to human health, including damage to DNA, leakage of the blood-brain barrier, cognitive impairment and cardiac symptoms.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.globalresearch.ca/how-safe-is-your-cell-phone/5547432


 

Pete Wells has his knives out – Από τον Ian Parker | THE NEW YORKER

How the New York Times critic writes the reviews that make and break restaurants.
…In such an ecosystem, a harsh review is precious: it helps mark critical boundaries. Wells said that reviewing a Times Square tourist attraction like Guy’s American Kitchen “wasn’t usual territory for us, but it was legitimate territory—and really great copy. How do you walk away from that?” As Wells has come to see it, a disastrous restaurant is newsworthy only if it has a pedigree or commercial might. The mom-and-pop catastrophe can be overlooked. “I shouldn’t be having to explain to people what the place is,” he said. This reasoning seems civil, though, as Wells acknowledged, it means that his pans focus disproportionately on restaurants that have corporate siblings. Indeed, hype is often his direct or indirect subject. Of the fifteen no-star evaluations in his first four years, only two went to restaurants that weren’t part of a group of restaurants.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.newyorker.com/magazine/2016/09/12/pete-wells-the-new-york-times-restaurant-critic


 

Should I get a facelift? – Από την Holly Millea | ELLE USA

What’s the best ROI when you want to get 10 years back on your face, in your life? Holly Millea does the math.
…I relay the conversation to my editor, Liesl, who’s 52 and sympathetic. “I get it,” she says. She emails me her theory: “When you are in your late twenties through mid-forties, your power—sexually, socially, professionally—is a mix of your beauty, your intelligence, your sense of humor, your social skill. So for almost 20 years you go along with that quartet of components, some of them more prominent than others, but all in play. While you may never use your looks overtly, it’s part of your arsenal, part of the total you. Then one day, the beauty part starts to crumble a bit. Suddenly, you’re out of whack.”

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.elle.com/beauty/makeup-skin-care/a38874/facelift-versus-botox-lasers-fillers/


 

How porn is damaging our children’s future sex lives – Από την Joanna Moorhead | THE GUARDIAN

There is a risk to this generation, say Allison and Deana, that online pornography could damage the sexual sensitivities of boys and their future relationships. Girls, who are far less likely to be interested in pornography at this stage in their lives, are at risk too, from their partners and future partners who could mistake the fiction of online pornography for the “norms” of satisfying sex.
… According to a 2014 IPPR study, 77% of young women say that they feel pornography pressurises girls or young women to look a certain way and 75% say it has led them to act in a certain way.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2016/sep/10/how-porn-is-damaging-our-childrens-future-sex-lives


 

Five or Six Things I Didn’t Know About Brad Pitt – Από τον Marlon James | Τ MAGAZINE – THE NEW YORK TIMES

Musings from the Man Booker-winning author after his first meeting with one of the biggest — and nicest — stars on the planet.
…Discussing the thin line between tragedy and comedy leads us to talking about sadness and happiness in general, which then leads Pitt to an observation: During his frequent travels around the world he has encountered many people who seem to have no cause for happiness — and yet it’s those very people, those in the most dire circumstances, who somehow manage to appear the most content. It is why, he says, people like him — people with money and time — feel so compelled to change those circumstances. Which isn’t always a good thing, and he knows it. “I’ve gone into areas of third-world countries where people have suffered the most, but those people always seem to have the biggest laugh,” he says.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.nytimes.com/2016/09/07/t-magazine/brad-pitt-marlon-james-interview.html?_r=1


 

Who’s Really Pulling the Strings (and Pressing “Send”) on the Social-Media Accounts of the Famous – Από τον Josh Duboff | VANITY FAIR

The teams behind Kim Kardashian, Hillary Clinton, Justin Bieber, Kerry Washington, and more spill their social secrets.
… Long gone are the days of being able to admire your favorite celebrity only as she stared at you from a poster on your bedroom wall, or as he grinned at you from the cover of a magazine: now they live inside your phone. And they always have a lot to say (mostly about themselves), and a whole bunch of pictures to show you.
While some celebrities out there are handling this output mostly on their own—especially ones who grew up with technology and are very comfortable expressing themselves digitally—the social-media age also means a new kind of professional has arisen, in the semi-shadows, around the famous people themselves. They can go by any one of a number of names: digital strategist, social-media manager, brand consultant. In certain cases, the job is taken on by a publicist or an assistant or “someone at the label.” It could be one person, or a team of 10. But every celebrity, to some extent, has a force behind the scenes, aiding or guiding him or her in tweeting, Instagramming, and Facebooking.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.vanityfair.com/style/2016/09/celebrity-social-media-accounts

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.