Πως μπορείς να μεταμορφώσεις μια βεράντα, ένα μπαλκόνι ή τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου σε μια όαση χαλάρωσης που θα μπορείς να απολαμβάνεις παρέα με την οικογένεια και τους φίλους σου;

Το Street-Life.gr συγκέντρωσε ξεχωριστές ιδέες και ευφάνταστες προτάσεις για να εμπνευστείς και να τις προσαρμόσεις στο χώρο σου, με βάση το προσωπικό σου στυλ.

Τα τετραγωνικά δεν έχουν καμία σημασία, χρειάζεσαι μόνο φαντασία και μερικές χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς για να διασφαλίσεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

1. Θεώρησε το μπαλκόνι ή τη βεράντα ως ένα ακόμη δωμάτιο του σπιτιού και διακόσμησε το με την ίδια προσοχή και επιμέλεια. Αν διαχωρίζεται με τζαμαρία από το καθιστικό του σπιτιού, τότε αντιμετώπισε το ως προέκταση του χώρου για να πετύχεις πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

2. Δώσε έμφαση στα φυτά και τα λουλούδια διότι έχουν πραγματικά τη δύναμη να μεταμορφώσουν ένα χώρο, ακόμα κι όταν το διαθέσιμο ποσό για την ανανέωση της βεράντας σου είναι περιορισμένο.

3. Ο επιμελημένος φωτισμός (κεριά, φαναράκια κλπ), τα περίεργα διακοσμητικά αντικείμενα, τα μαξιλάρια σε διαφορετικά μεγέθη, τα καλάθια και τα χαλιά εξωτερικού χώρου θα δώσουν μια κομψή, σοφιστικέ νότα στο χώρο.

4. Εστίασε στην ατμόσφαιρα που θέλεις να δημιουργήσεις. Ξέχνα τα “πρέπει”, άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και παίξε με συνδυασμούς χρωμάτων, υφάσματα, μοτίβα, διαφορετικές υφές και υλικά. Προτίμησε έπιπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως.

 

Πηγή: Pinterest

Πηγή: homepolish.com

Πηγή: Pinterest

Πηγή: Pinterest

Πηγή: Pinterest

Πηγή: domino.com

Πηγή: Marie Claire Maison

Πηγή: zarahome.com

Πηγή: Elle Decoration

Πηγή: Better Homes & Gardens

Πηγή: Pinterest

Πηγή: thesweetestoccasion.com

Πηγή: Pinterest

Πηγή: Pinterest

Πηγή: Elle Decoration

Πηγή: Pinterest

Πηγή: Pinterest

Πηγή: onekingslane.com

Πηγή: theselby.com

Πηγή: Pinterest

Πηγή: onekingslane.com

Πηγή: Pinterest

Πηγή: remodelista.com

 

Πηγή: Pinterest

Πηγή: House Beautiful

Πηγή: Better Homes & Gardens

Leave a Reply

Your email address will not be published.