Διαχρονική κομψότητα

Aνεξάρτητα από το στυλ διακόσμησης που προτιμά κανείς, υπάρχουν μερικά στοιχεία που μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν ένα χώρο γρήγορα και οικονομικά.
Χρώμα, φωτισμός, συλλογές από προσωπικά αντικείμενα με συναισθηματική κυρίως αξία, μοτίβα σε υφάσματα ή χαλιά και συνθέσεις διαφορετικών υφών σε έπιπλα και αξεσουάρ είναι τα συστατικά που, με λίγη φαντασία και διάθεση για πειραματισμούς, χαρίζουν προσωπικότητα και απογειώνουν έναν χώρο.
Το ζητούμενο δεν είναι η “instagrammable τελειότητα“, αλλά ένα ζεστό, λειτουργικό σπίτι που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα γούστα του καθενός. Μια όαση χαλάρωσης, έμπνευσης και αναζωογόνησης.

Η κατοικία της εικαστικού και σχεδιάστριας υφασμάτων Κate Roebuck στην πόλη Τσαττανούγκα του Τενεσί αποτελεί υπόδειγμα ανεπιτήδευτης, διαχρονικής κομψότητας, καθώς κλασικά και ρουστίκ έπιπλα, περίτεχνα φωτιστικά, παλιές κορνίζες, πίνακες, διακοσμητικά αντικείμενα και vintage λεπτομέρειες συνδυάζονται μεταξύ τους με πολύ γούστο και φαντασία. Το παιχνίδι με τις αντιθέσεις και η έμφαση στο χρώμα και τα μοτίβα συνθέτουν ένα εκλεπτυσμένο και αρμονικό αποτέλεσμα.
Ένα σπίτι με ξεχωριστό στυλ διακόσμησης, γεμάτο θαλπωρή και φρεσκάδα, που μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Πηγή: One Kings Lane  – Φωτογραφίες: Tony Vu

Leave a Reply

Your email address will not be published.